Започва делото за обявяването на ивицата край летния сарай на

...
Започва делото за обявяването на ивицата край летния сарай на
Коментари Харесай

Започва делото за съдбата на плажната ивица край сарая на Доган

 Започва делото за оповестяването на линията край летния сарай на Доган в " Росенец “ за плаж, оповестява " БТВ ". 

В момента достъпът е свободен, само че статутът – непостоянен. По предписание на Министерството на туризма, Агенцията по кадастър изготви профилирана карта на плаж Росенец. Това се случи на 16 септември. 

Няколко месеца след правене на профилирана карта на плажа, линията към момента не може да бъде вписана в кадастъра, тъй като компания, обвързвана с почетния ръководител на Движение за права и свободи, апелира. 

Въпросната компания претендира и за собствеността над постройката на линията, която е оповестена за противозаконна, само че решението се апелира. Към момента, постройката се води с незнаен притежател.

В мощ е влезнала и още една заповед за унищожаване на противозаконна сграда в региона. 

Те настояват, че това е земеделска земя и са поискали експертизи. Според тях територията се е самозалесила, има почва, дървета и шубраци. 

Председателят на регионалната конструкция на Камарата на инженерите по геодезия инж. Атанас Иванов разяснява, че съгласно закона – всяка обособена част от крайбрежната линия, покрита с пясък, трошляк и други скални формирания – е морски плаж. 

" Райграс рядко има върху плаж. Върху пясъка виреят други типове растителност – пясъчна трева, пясъчни лилии “, изясни специалистът и добави, че е допустимо да има и каменисти плажове. 

Инж. Иванов сподели още, че плажовете са под Юрисдикцията на Министерството на туризма, ведомството издава наставление към Агенцията по кадастър за правенето на карта на съответния плаж и дефинира обсега. Агенцията от своя страна разпорежда на правоспособно лице да изготви профилирана карта. 

" През 2012 година този плаж не беше включен в описите за снимане на морски плажове, тогава принципал беше Министерството на районното развиване и благоустройството. Не знам за какво. Тогава тук беше някогашната спортна база на цех " Нефтохим “, тези градежи ги нямаше тогава “, съобщи инж. Иванов. 

Той описа още, че във въпросния интервал мястото е било частен парцел и запуснато. По думите му към линията не е имало търговски или различен интерес от страната. Предполага, че по тази причина мястото не е било включено в правенето на профилираните карти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР