Започнат ли да летят пеперуди в корема, всичко е ясноПреди

...
Започнат ли да летят пеперуди в корема, всичко е ясноПреди
Коментари Харесай

Кога флиртът става изневяра

Започнат ли да летят пеперуди в корема, всичко е ясно

Преди да срещне бъдещия си брачен партньор принц Хари, Меган Маркъл е проявявала интерес и към други известни англичани, разкриха таблоидите на Острова. През 2015 година тя е влизала в контакт в обществените мрежи с двама английски музиканти Макс Джордж и Мат Кардъл, като общуването започвало с удивление от нейна страна за работата им. По това време Маркъл към този момент е нашумяла с ролята си в сериала “Костюмари ” и се е развела с първия си брачен партньор.

Приятели на Кардъл споделят, че той бил замаян, че холивудска звезда като нея се интересува от него. И дори след траяло няколко месеца онлайн другарство мислел за среща онлайн, само че моментът не бил подобаващ. По същото време в живота му се появява Амбър. С любовта си тя съумява да му помогне да се пребори със зависимостите към алкохола и опиатите и двамата са дружно и до през днешния ден. Твърди се, че тъкмо Амбър го е предиздвикала да се дистанцира от Меган и той просто спрял да дава отговор на известията ѝ в туитър. Днес самият музикант дефинира интернет общуването им като “много малко нещо тогава, което през днешния ден не значат нищо ”.

Мнозина обаче не мислят по този начин. Според тях, когато имаш човек до себе си, е недопустимо да флиртуваш с някого даже и онлайн, защото това си е тип невярност. Причината за това известно разбиране е, че няма единно мнение какво е да си правилен на обичания човек. Масовото схващане е, че изневярата е полов акт, само че постоянно връзките се разпадат и от доста по-малки неща като липса на внимание, неуместно държание или пък прекомерно огромна ангажираност в обществените мрежи.

“Всички знаем какъв брой разнородни са гледните точки и по какъв начин се разграничават стандартите за държание на обособените хора. Обикновено неправилно имаме вяра, че в случай че преглеждаме едно или друго държание като изменничество, тогава и нашият сътрудник счита по този начин. Хората избират да мислят, че на тях това няма да им се случи, и заобикалят авансово да обсъдят между тях какво одобряват за възможно и какво не ”, споделя Сюзън Бун от университета в Калгари пред Би Би Си. По думите ѝ тези от нас, които не страдат от меланхолия, нормално са безпричинно оптимистично настроени във връзка с верността. Затова малко хора позволяват, че сътрудникът им изневерява, което е по-здравословно за връзките, в сравнение с непрекъснатото подозиране.

По въпроса са правени разнообразни изследвания, като най-вече 75% от мъжете и 68% от дамите са признавали, че по един или различен метод са изневерявали на своите сътрудници. Въпреки това едвам 5 на 100 считат, че техният сътрудник ги е измамил или би го сторил, което единствено демонстрира какъв брой разнообразни са визиите за едно и също нещо. А всичко би било доста просто, в случай че тези 70%, които не приказват с половинката си по въпроса, го вършат.

“Изнeвярата нормално се пояснява като всевъзможен тип допиране, целуване или полово държание с лице, което не е ваш сътрудник. Но има и прочувствена невярност, която се показва в харесване, обичане или различен тип сантиментални усеща към човек. Затова прочувственият аспект на връзката би трябвало да бъде дискутиран също като половия ”, изяснява Дана Уайзър от университета в Тексас.

Даже съгласно психолози вторият вид става все по-популярен поради динамичния метод на живот и навлизането на интернет мрежите. “Не мога да неистина, очаквам да го видя на работа. Чувствам се като глупава ученичка, която в някого се е влюбила ”, споделя жена, взела участие в изследване за взаимоотношенията на работното място. Оказва се, че нейните терзания не са изолиран случай. Заради прекомерно дългото превозване в офиса доста хора имат замъглена визия какво е задоволително и недопустимо другарство с сътрудници, даже изобщо да не става въпрос за полово привличане. Тъй като добре знаят, че сходни увлечения на работното място нормално основават проблем, те избират скрито да ги претърпяват, да се вълнуват и страдат. Ако пък решат, че е безвредно да пофлиртуват, мъчно схващат по кое време би трябвало да спрат, с цел да не наранят колегата си.

Има обаче няколко сигурни признака, че почтеният флирт стартира да става невярност. Първият е вълнението, което изпитвате при другарство с обекта на своето въодушевление. Ако чакате с неспокойствие да го видите или да получите известие от него и усещате така наречен пеперуди в корема, крачката към този момент е направена.

Започнете ли неоснователно да се дразните от формалния си сътрудник и да поддържате връзка проформа с него, нещата са станали доста по-сериозни. Укривате ли финансови разноски и интернет чатове, даже в тях да няма нищо интимно, налице е вина, присъща за изневеряващите хора.

Психологът Грег Торториело от университета в Алабама споделя, че изневярата сигурно наранява обичания човек, само че по какъв начин тъкмо, зависи на първо място от него самия. Той е правил изследвания по въпроса и е открил, че най-вече страдат нарцистичните персони, и то по-специално уязвимите нарциси, които се въздействат от утвърждението на другите хора. Особено когато става въпрос за прочувствени увлечения на половинката им, те са склонни дълго да изпитват отрицателни страсти, без да са в положение да проведат диалог по въпроса. При огромните нарциси с раздуто самомнение е задоволително просто да си върнат контрола над обстановката.

Затова е доста добре всяка двойка авансово да посочи своите червени линии на държание, с цел да не пораждат недоразумения. Понякога те могат да бъдат шокиращи за необятната аудитория, само че в последна сметка любовта е на първо място персонално занятие. Например вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс отхвърля да вечеря уединено с жена, в случай че не е неговата брачна половинка. Той твърди, че съблюдава това предписание от почитание към нея и поради строгите си религиозни възгледи. Макар доста хора да одобряват позицията му за сексистка и обидна към представителките на нежния пол, има и такива, които я считат за доста потребна за мъже, които не могат да управляват държанието си. Още повече че 5,7% от американците считат, че пазаруването на храна на разположение от противоположния пол си е тип невярност. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР