Започналото в следобедните часове увеличение на облачността през нощта ще

...
Започналото в следобедните часове увеличение на облачността през нощта ще
Коментари Харесай

Дъждовно време и захлаждане от утре

Започналото в следобедните часове нарастване на облачността през нощта ще обхване цялата страна. Минималните температури на следващия ден ще останат съвсем без смяна, спрямо през днешния ден, сред 8° и 13°, само че оптималните температури значително ще се намалят и ще бъдат сред 12° и 17°. Ще бъде доста прохладно и най-вече облачно, а тук-там, основно в Северна и Източна България, ще има и превалявания от дъжд.

Облачно и тук-там дъждовно ще е времето и в планините, като над 2200 метра дъждът ще минава в сняг. Ще бъде и доста прохладно, ще духа мощен вятър от запад-северозапад. Температурите и там ще се намалят и оптималните в курортите ще са сред 6 и 16 градуса.

Валежи ще има на следващия ден освен у нас, само че и на Балканите, основно в североизточните региони. Над западната половина ще има повече слънчеви часове, само че и там се чака намаляване на температурите.

Валежи, тук-там интензивни, се чакат на следващия ден по Средиземноморието, на Скандинавския полуостров, както и в Русия. Ще превалява и на Британските острови. В останалата, по-голяма част от Европа, ще доминира слънчево време, в някои региони със утринни мъгли. Температурите в европейските столици ще бъдат в необятни граници – от едвам 0° в Москва до 23° в Рим.

У нас захлаждането ще продължи и в сряда, само че облачността ще стартира да понижава и през идващите дни ще има повече слънчеви часове, изключително в планините и планинските региони. Остават изискванията за утринни мъгли в равнинната част от страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР