Започнали са бурни скандирания в сградата на ЕП в Страсбург,

...
Започнали са бурни скандирания в сградата на ЕП в Страсбург,
Коментари Харесай

Бунт в сградата на Европейския парламент, младеж увисна на 30 метра височина

Започнали са бурни викания в постройката на Екологичен потенциал в Страсбург, съобщи NOVINI.BG.

 

Част от тях са се пробвали да прескочат стъклена бариера, с цел да стигнат пленарната зала, която е към 30 метра по-надолу.

 

На въпросната стъклена бариера обаче сега има висящ юноша, поради което постройката на Екологичен потенциал е евакуирана. Достъпът на медии и евродепутати е строго неразрешен.

 

Свидетел на събитията е станал българският евродепутат Радан Кънев.

 

Пред NOVINI.BG Кънев споделя, че ненадейно в залата е почнал митинг в отбрана на кюрдския водач Абдула Йоджалан.

 

Протестиращите са извадили флагове, евентуално скрити под облеклата. Веднага е влезнала защита, която се е пробвала да ги изведе, само че недоволните са прескочили парапет и вероятността някой да падне от 30 метра височина е станала доста огромна, по тази причина охранителните органи незабавно са се отдръпнали.

 

" Заседанието беше прекъснато, а гласуването анулирано, тъй като е анулирано гласуването на присъединението на Европейския съюз, което е супер вест, с помощта на митинг на кюрдски деятели, които упорстват за освобождението на техния водач Абдула Йоджалан, който от доста дълги години е в пандиза.

 

Той бе задържан и предаден на Турция благодарение на договорка, която беше обвързвана с Гърция. Те бяха влезнали като гости и направиха своя митинг. Разпоредителите в залата реагираха много аматьорски. Опитайки се да изтласкат хората от галерията, безусловно сътвориха заплаха някой да се пребие.

 

Това подсети на протестиращите какво могат да създадат. Излязоха зад перилата и заплашиха да скочат в залата, което докара до евакуация. В момента службите се пробват да извадят хората, които стачкуват ", разяснява евродепутатът Ангел Джамбазки, който добави, че значително им симпатизира, поради историята на кюрдската нация.

 

Към момента  обаче най – евентуално се водят договаряния, с цел да не се стигне до произшествия и всичко да завърши спокойно.

Euroopan parlamentin Strasbourgin täysistuntosalissa vaarallinen tilanne, kun useampi mielenosoittaja kiipesi parven kaiteen yli. Pudotus tuosta korkeudesta on hengenvaarallinen. Täysistunto on keskeytetty salissa, odotamme pääsyä äänestämään.
— Petri Sarvamaa (@petrisarvamaa)
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР