Започнали като касиер-продавачи на непълен работен ден, днес Михаела и

...
Започнали като касиер-продавачи на непълен работен ден, днес Михаела и
Коментари Харесай

Започнаха като касиерки в Lidl, а сега са доста напред с материала

Започнали като касиер-продавачи на повърхностен работен ден, през днешния ден Михаела и Катя към този момент са зам.-мениджъри

Около 300 км разделят Михаела Танчева от Катя Жечкова. Толкова е дистанцията сред Пловдив и Шумен, където двете живеят. Въпреки трите часа разлика обаче, мястото, на което техните истории се развиват, са магазините на Lidl. Успехът и при двете се случва в прогресивна последователност – почнали като касиер-продавачи на 6-часов работен ден, през днешния ден към този момент са зам.-мениджъри. 

Преди търговията Михаела работи в книжарница в Пловдив. Завършила българска лингвистика в града на тепетата, работата ѝ измежду книги и велики писатели наподобява като мечтаната специалност. Желанието ѝ да се развива обаче и тръпката към динамичността я водят в друга посока – търговията. Така отваря нова страница и стартира като касиер-продавач в Lidl на 6-часов работен ден. Следва цялостен работен ден, израстване до младши зам.-мениджър, а през днешния ден 29-годишната Михаела към този момент е зам.-мениджър в един от пловдивските магазини на веригата.

Като такава от нея към този момент зависи екипът да се усеща стимулиран и решително да върви напред. Вярва, че положителният образец е най-съществен, а положителният началник би трябвало да бъде пореден в думите и в дейностите си, както и да се отнася с схващане и човешко отношение. Убеждава се в това по време на пандемията, когато вижда по какъв начин компанията се грижи за чиновниците си – и с ограниченията, които вкарва, с цел да им обезпечи безвредни условия, и с бонусите, с които им дава финансова сигурност и успокоение. 

Същата тази поддръжка през цялото време усеща и Катя Жечкова от Шумен. Преди 7 години, преди малко приключила междинното си обучение, Катя стартира като касиер-продавач на 6-часов работен ден. Няма построена работни привички, провокациите ѝ са изцяло нови и за огромна част от тях е към момента неподготвена. Lidl обаче ще я построи като експерт, а значително ще я оформи и като човек.

Също като Михаела, развиването ѝ е единствено нагоре – става касиер-продавач на цялостен работен ден, по-късно младши зам.-мениджър и по този начин до сегашната си позиция на зам.-мениджър на магазина на веригата в Шумен. Харесва ѝ динамичността, както и че всеки ден учи нещо ново и не стопира да се развива. Най-много обаче се гордее с това, че има зад себе си мощен и обединен екип. " Ценя доста търпеливостта и отзивчивостта в моите сътрудници “, споделя Катя. " Като ръководители ние делегираме задания, търсим решения, носим огромната отговорност. Но екипът е моторът на цялата тази машина. Благодарение на тях сме този страховит тим “, обобщава тя.

Затова и постоянно работи един до друг с сътрудниците си, оказва помощ да се позволи всеки проблем или пък направлява тези, които преди малко са постъпили и към момента се учат. Може би тъй като вижда себе си в тях и тъй като от персонален опит знае, че единственото, от което имат потребност, е някой да повярва в тях. Също както преди 7 години Lidl е повярвал в нея.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР