Започналата преди няколко месеца финансова, икономическа и социална криза в

...
Започналата преди няколко месеца финансова, икономическа и социална криза в
Коментари Харесай

Европа: Битката на хладилника с телевизора

Започналата преди няколко месеца финансова, икономическа и обществена рецесия в Европа продължава и се задълбочава. Това се дължи на доста аргументи, главната от които би трябвало да се назова финансово-икономическите наказания, наложени от Европейския съюз против Русия, както и физическото понижаване на доставките на природен газ, петролни артикули, селскостопански торове, други типове първични материали и материали, както и храни за Европа.

Това докара до увеличение на пазарното търсене на тези групи артикули, доставяни в Европа, и надлежно до повишение на пазарната цена. Цените на природния газ и електрическата енергия в Европа са се нараснали през последните шест месеца с 8-10 пъти, нарастването на цените на торовете стартира през 2021 година и възлиза на 80% единствено през 2021 година, с прогноза за напредък с още 70% през тази година, нарастването на международните цени на храните също бие всички върхове.

Сравнително спокойният живот на следвоенна Европа се основаваше на потреблението на евтина сила, първични материали и храна, както и на способността да се живее в задължения. Сега както европейските страни, по този начин и техните поданици се кредитират до оптималните вероятни стойности.

Дългът на водещите страни в Европа на глава от популацията е голям. Така да вземем за пример държавният дълг на Франция към този момент е повишен до 114,5% от Брутният вътрешен продукт и възлиза на 2,901 трилиона евро в безусловно изражение, или към 43 хиляди евро на човек. Публичният дълг на други водещи европейски страни също е на високо равнище - общественият дълг на Обединеното кралство през 2019 година е на равнище от 86% от Брутният вътрешен продукт, Германия - на равнище от 62% от Брутният вътрешен продукт.

В Германия междинният дълг на длъжниците към банките по просрочени заеми (10% от немското население) през 2019 година е бил приблизително към 14 хиляди евро при междинна заплата в Германия от към 2,5 хиляди евро. Всяка година към 100 000 души се афишират за несъстоятелни длъжници в Германия.

Тази обстановка - евтини разноски и цени за храна, селскостопански торове, химикали, метали, бензин, дизел и природен газ, съчетани с огромни заеми - направи допустимо обезпечаването на релативно естествен стандарт на живот за съвсем всички европейци, даже и за най-бедните. Средностатистическият европейски жител можеше в обозримо бъдеще да си купи къща и да обезпечи прехраната на фамилията си.

Сега междинните разноски на европейските жители са се нараснали фрапантно. Десеткратното нарастване на сметките за ток към този момент провокира всеобщи обществени митинги в доста европейски страни. Например стотици хиляди хора в Англия и Шотландия към този момент отхвърлят да заплащат сметките си за ток.

Италианците разгласяват в обществените мрежи фотоси на сметки за ток преди година и в този момент. Чешкият министър на правораздаването Павел Блажек предизвести за опасност за политическата система на страната и целия Европейски съюз заради възходящите цени на силата.

Придържането към дивия пазарен капитализъм не разрешава на управлението на европейските страни да контролира цените по непазарен метод. Костеливата ръка на пазара изигра жестока смешка на европейците - налагайки наказания на Русия, те понижиха доставките на пазарите на евтина съветска сила и храни, което докара до внезапно повишение на пазарните цени до равнище, на което европейските жители не можеха да си платят сметките.

Освен това или държавните управления на европейските страни ще субсидират (т.е. ще платят на жителите разликата в цените) нарасналите цени, или жителите ще откажат да заплащат, което ще докара до рецесия на неплащания, банкрут на компании снабдители и обществени безредици.

Например френското държавно управление реши да вкара таван на цените и да компенсира всички загуби за сметка на страната - за сметка на енергийната компания Electricite de France, която скоро ще бъде национализирана, а загубите й ще бъдат субсидирани от френската страна.

За да разберем мащаба на казуса, предлагам да създадем малко настрана пресмятане на разноските за електрическа енергия в Германия и да ги съпоставим със цената на брутния вътрешен артикул.

Физическото годишно ползване на електрическа енергия в Германия е почти 500,35 милиарда киловатчаса и не се трансформира доста от година на година. Цената на един киловатчас електрическа енергия се е нараснала десетократно и към този момент е 0,8 евро. Както е елементарно да се пресметна, годишните разноски за ползване на електрическа енергия в Германия в този момент са почти 400 милиарда евро в парично изражение.

Приблизителната стойност на годишния БВП (БВП) на Германия в този момент е към 4,23 трилиона евро. Тоест, в случай че преди година общите разноски за електрическа енергия в Германия бяха към 1% от Брутният вътрешен продукт, в този момент те са към 10% от Брутният вътрешен продукт на страната.

Никакви краткотрайни ограничения за икономисване на електрическа енергия и други разноски (които могат да понижат физическото ползване на запаси с най-много 10-15%) няма да могат да компенсират нарастването на цените на главните типове разноски за европейците.

Ерата на разцвет за страните в Европа завърши. Тази теза, само че с други думи, беше доказана от френския президент Еманюел Макрон, който разгласи, че интервалът на изобилието е завършил. Сегашните незначителни европейски политици към момента не оферират на жителите на своите страни никакви градивни решения.

Същият Макрон приказва за следствията от битката за независимост, която има своята цена, която може да изисква жертви. Повечето от сегашните европейски политици оферират на своите жители просто да изтърпят фашисткия режим в Украйна в името на свободата и да го поддържат.

В резултат на това гневът на жителите на Европа последователно се насочва по натурален метод освен към личните им държавни управления, само че и към Украйна, поради която стартира всичко това и гневните бежанци, които заляха цяла Европа.

За да се предотврати това, от февруари върху нещастния западен жител се изсипват антируски и проукраински неистини, нечистотия и агитация, чиято цел е да промият мозъците и да оправдаят дейностите на западните държавни управления в поддръжка на Украйна, както и същите тези стопански наказания против Русия, които нанесоха непоправими вреди на самата Европа и разрушиха комфортния и нехаен метод на живот на всички европейци.

От всяка джаджа се чуват апели да се поддържа Украйна и да се накаже Русия, макар обстоятелството, че самите европейски страни в този момент се нуждаят от големи запаси, с цел да поддържат стандарта на живот на своите жители.

В съзнанието на жителите на европейските страни в този момент има борба сред хладилника и тв приемника - борбата на действителността на живота в лицето на внезапното нарастване на цените с картината на тв приемника с говорещите глави на европейски глупак политици и техните офанзиви против Русия. Въпреки че някои европейски политици към този момент стартират да проясняват мозъците си.

Вчера немският вестник Der Spiegel разгласява апел на няколко членове на Бундестага, Европейския парламент и парламентите на федералните провинции от Социалдемократическата партия на Германия против по-нататъшна поддръжка за Украйна и за започване на мирни договаряния с Русия. И това е единствено началото.

В близко бъдеще актуалните европейски политици ще бъдат изправени пред сложен избор – да продължат да поддържат разпадащата се пред очите ни Украйна и да продължат да харчат за нея големи финансови и стокови запаси или да се откажат от тази безумна политика и да открият естествени връзки с Русия. Времето по този въпрос работи за Русия.

Всяка минута, всеки час финансовото и икономическо положение на европейските страни се утежнява и колкото повече време е належащо на европейските политици да схванат тази обстановка, толкоз по-трудно ще се намират.

Реално Европа би трябвало да капитулира пред Русия и колкото по-бързо тя направи това, толкоз повече шансове ще имат европейските страни да се върнат към предвоенния спокоен и проспериращ живот. Продължаването на безумната политика на борба с Русия ще сложи европейските страни на ръба на физическото оцеляване и не всички европейски страни ще съумеят да излязат от тази сериозна обстановка, в която сами са се вкарали.

Русия, за която множеството европейски страни са станали вражески настроени страни, би трябвало да се придържа към политиката на „ рухване - натискане “ във връзка с тях и в подобаващия миг да вкара значително мъчителни ответни наказания и ответни ограничения против самонадеяните европейски политици.

Политическа помощ и поддръжка за всички европейски националистически и сепаратистки придвижвания и организации, които разделят Европейски Съюз и техните огромни страни на по-малки.

Никакви доставки на храни, енергийни източници - газ, петрол и нефтопродукти, метали, редкоземни метали и торове за Европа до цялостната победа и до цялостното преустановяване на СВО в Украйна - и тогава всички тези незначителни европолитици ще пълзят на колене до Москва, до Кремъл, или ще бъдат пометени от вълна от национален яд в техните страни. И не е реалност, че ще би трябвало да ги одобряват в Москва като посетители и „ сътрудници “, по-скоро като победени.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР