Започнал е телефонен разговор между руския и турския президент Владимир

...
Започнал е телефонен разговор между руския и турския президент Владимир
Коментари Харесай

Ердоган ще предложи на Путин домакинство за мирни преговори с Украйна

Започнал е телефонен диалог сред съветския и турския президент Владимир Путин и Реджеп Ердоган, съобщи телевизионният канал TRT. Според медията двамата разискват обстановката в Украйна.

Преди диалозите формалният представител на турския президент Ибрахим Калин съобщи, че Ердоган счита да съобщи оферти на Путин, които да основат условия за договаряния сред Минск и Москва.

Очаква се в неделя турският президент Реджеп Тайип Ердоган да беседва по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин, заяви неговият представител Ибрахим Калън, представен от телевизионния канал НТВ и от организация Ройтерс.

" Тази война би трябвало неотложно да спре и да има връщане на масата на договарянията ", съобщи Калън. Той сподели, че Турция и турският президент реализират доста дейна дипломация. Калън уточни, че Ердоган ще беседва с Путин и ще му каже, че може да се организира среща в Турция.

Членката на НАТО Турция има обща граница с Украйна и Русия в Черно море и поддържа положителни връзки и с двете страни, само че се опълчва на глобите против Москва. Анкара назова нашествието в Украйна неприемлива и предложи да бъде хазаин на мирни договаряния, като в същото време прикани за преустановяване на огъня, отбелязва Ройтерс.

Говорейки пред кореспонденти в Истанбул в събота, турският президентски представител Ибрахим Калън сподели, че Ердоган ще повтори пред Путин предлагането за турско домакинство на мирни договаряния. По думите на Калън Ердоган ще призове да бъде даден късмет на мира и да се сътвори филантропичен кулоар. " Той ще съобщи, че в случай че тази война продължи, това ще бъде огромна злополука и за Русия, и за Украйна, и за целия регион ", сподели представителят на Ердоган.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР