Започнахме с една конференция, която е за Западните Балкани, заедно

...
Започнахме с една конференция, която е за Западните Балкани, заедно
Коментари Харесай

Борисов: Приносът на България за Западните Балкани се оценява от всички много високо

Започнахме с една конференция, която е за Западните Балкани, дружно с президента на Хърватия, на Грузия, с външния министър на Грузия, доста някогашни президенти и министри. Мисля, че приносът на България за Западните Балкани се прави оценка от всички доста високо и неслучайно се радваха на нашето присъединяване. Това съобщи в Ню Йорк министър председателят Бойко Борисов, който е там за 73-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

„ Имахме дълга среща с Доналд Туск, в общи линии репетирахме речите, които имаме и неслучайно толкоз аплодирахме това, което той сподели. Всички ние сме много съсредоточени върху процесите, които текат. Виждаме какъв брой разцепление има в Европа и сътрудниците ни по света “, сподели Борисов.

„ Не мога да пропусна срещите ми с президента Махмуд Абас и премиера на Палестина. Туск беше сред Абас и Нетаняху. Близо час Абас обвиняваше Израел във всички грехове. Доналд Туск настояваше за спокойно решение и всичко, което и аз съм защитавал на препоръките за политически решения на всички спорове, както и спора сред Израел и Палестина. Веднага след него Нетаняху извади картите с обвинявания към Иран за складове, за оръжия. В този триъгълник по тяхно предпочитание направихме тези срещи. Мисля, че до края на октомври министър председателят на Палестина ще пристигна в България, както и Нетаняху, с цел да създадем двустранно заседание сред двата кабинета на Израел и България. Очакват всички колкото можем да спомагаме в този развой “, добави той.

„ Да не пропусна и среща с премиера на Виетнам. Досега много делегации, доста приказки, само че на практика стокообмена ни е към 100 млн. Долара. Надяваме се да посети България, той насочи молба към мен. Дружбата сред България и Виетнам е десетилетна. Длъжни сме да продължим в тази посока “

„ Обичам когато минат срещите, тогава да приказвам, бъдещето време е присъщо на други политически обединения, аз обичам да приказвам в сегашно време.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР