Започнахме от нулата - нямахме база, имахме дългове, в клуба

...
Започнахме от нулата - нямахме база, имахме дългове, в клуба
Коментари Харесай

Тенис корт с професионална настилка за тренировка при мокро време и през зимата бе открит в Севлиево

" Започнахме от нулата - нямахме база, имахме задължения, в клуба упражняваха единствено две деца, само че срещнахме рабиране от страна на кмета доктор Иван Иванов и с общи старания през годините изградихме 4 корта, последният - с изкуствена настилка. В клуба сега упражняват над 50 деца и доста възрастни ", описа Цветомир Цанков от клуб " Тенис про " - Севлиево.



Днес представители на клуба, треньори, състезатели, спонсори, сътрудници и общинското управление се събраха за формалното разкриване на новия корт. Най-щастливи бяха децата, за които имаше лакомства и дарове - персонално раздадени от кмета. Той им пожела да бъдат здрави, да упражняват и да печелят доста победи на новия корт.



Това е четвърти корт в Севлиево и един от дребното кортове в страната с професионална настилка за подготовка при мокро време и през зимата. Размерите са 18х36 метра. Теренът, върху който е построен кортът е общински аграрен парцел, предопределен за спорт.



Новият тенис корт е с акрилна настилка от три пласта и два цвята с дебелина 4 мм, положена върху асфалтобетон, подобаваща е за тенис кортове.



Очертаването на игрището е изпълнено с линии с широчина 5 см. В зоната на тенис корта са инсталирани пейки и кошчета. Оградата е от плетена поцинкована мрежа с PVC покритие с височина 4 метра.



Осветлението на тенис корта е посредством 6 осветителни стълба, като на всеки дирек са ситуирани по 2 LED прожектора с нужната мощ и посока на осветление.

Финансирането е от финансовата стратегия на Община Севлиево за 2023 година и е в размер на 91 700 лева Срокът за осъществяване на плана е 30 дни.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР