Започнаха строителните работи на шосе от Азербайджан до Нахичеван, столица

...
Започнаха строителните работи на шосе от Азербайджан до Нахичеван, столица
Коментари Харесай

Азербайджан започна строежа на шосе до Нахичеван

Започнаха строителните работи на шосе от Азербайджан до Нахичеван , столица на Нахичеванската самостоятелна република.Това заяви в изявление за в. " Йени Шафак " министърът на превоза и инфраструктурата на Турция - Адил Караисмаилоглу.

Строителството би трябвало да бъде приключено в най-кратък период. Турция и Азербайджан са разискали инфраструктурния план, по който към този момент се работи.

" Необходимо е също по този начин да се реализира рационализация на железопътните линии в Нахичеван, и по-късно да се стартира строителството на директна железопътна линия от Азербайджан за Нахичеван , като по този метод се обезпечи директна железопътна връзка сред Турция и Азербайджан, а не през Грузия ", съобщи Адил Караисмаилоглу.

Той уточни, че е належащо да се стартира и градежа на железопътна линия от турския град Карс до пропускателния пункт Дилуджу на границата с Нахичеванската самостоятелна република.

Баку възнамерява строителството на въпросната железопътна линия да стартира през месец декември, само че Анкара предлага в началото да се завърши строителството на автомобилния път, а по-късно да се премине към пробутване на железопътна линия от Азербайджан до Нахичеван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР