Започнаха срещите на президента Румен Радев с потенциалните служебни министър-председатели.

...
Започнаха срещите на президента Румен Радев с потенциалните служебни министър-председатели.
Коментари Харесай

Радев започна срещите с потенциалните служебни премиери, първи беше Росен Желязков

Започнаха срещите на президента Румен Радев с евентуалните служебни министър-председатели. По-рано през днешния ден, след връчването на третия мандат на Има Такъв Народ, той анонсира, че няма да бави процедурата и ще организира диалозите с претендентите през днешния ден и на следващия ден. 

Първата среща бе с ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, чийто пост е измежду посочените в член 99, алинея 5 от Конституцията по отношение на процедурата по назначение на длъжностен министър-председател, оповестиха от прессекретариата на президента.

Разговорите продължиха по-малко от 30 минути, след което Желязков напусна постройката на президентството със служебния си автомобил без да разяснява пред медиите, осведоми Българска национална телевизия.

По-късно през днешния ден президентът ще се срещне и с шефа на Българската национална банка (БНБ) Димитър Радев и ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев, които също са измежду опциите за длъжностен министър председател.

След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

Вчера този лист се редуцира откакто заместникът на омбудсмана Елена Чернева - Маркова подаде оставка от поста.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР