Започнаха масови проверки на данъчните в ресторанти и хотели преди

...
Започнаха масови проверки на данъчните в ресторанти и хотели преди
Коментари Харесай

Данъчни под прикритие затвориха хотел и ресторант в Бургас за 62 стотинки ДДС

Започнаха всеобщи инспекции на данъчните в заведения за хранене и хотели преди Никулден и Студентския празник. Служители на Национална агенция за приходите запечатаха хотел и ресторант в центъра на Бургас. Данъчни под прикритието на " скришен клиент " не са получили касови бележки нито в хотела, нито в ресторанта към него. Те ще останат затворени 20 дни, оповестява " Нова ".

Собственикът на хотела сподели, че ще апелира. Той твърди, че служителите работили неточно при наемането на стаята. " Искат стая за отмора. Служителите им споделят, че това не е хотел за отмора. И те споделят: " Добре тогава ще забележим една стая " и оставят пари. Вземат ключа да видят стаята.Това не би трябвало да бъде по този начин, тъй като адресни карти и всичко влиза в компютъра и се заплаща на другия ден, тъй като може да употребяват хладилника. Затвориха ресторанта за 62 стотинки Данък добавена стойност. Оставиха без работа 6 индивида преди Нова година. Губят ДДС-та, губят всичко ", сподели притежателят на хотела Атанас Чиплаков.

" И при наемането на стая, и при потреблението в ресторантската част не бяха издадени фискални бонове. Това наложи налагането на насилствената административна мярка - запечатване на търговски обект. Тази мярка е доказана от административния съд в Бургас ", съобщи представителят Търговско дружество НАП-Бургас Христо Узунов.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР