Започнаха изнесените занимания за децата на бежанци от военните действия

...
Започнаха изнесените занимания за децата на бежанци от военните действия
Коментари Харесай

Започнаха заниманията на украинските деца в Златни пясъци

Започнаха изнесените занимания за децата на бежанци от военните дейности в Украйна, които се организират от преподавателите на ЦПЛР – Общински детски комплекс във Варна.

Малчуганите рисуваха с флумастери и моливи, оцветяваха картинки, гледаха филмчета, организираха занимателни игри с варненските учители, оповестяват от ОДК - Варна.

По особено одобрен график, всеки работен ден до 30.06.2022 година, разграничени в разнообразни възрастови групи, децата ще имат опция също да играят фолклорни танци, да снимат с фотоапарати, да научат повече за театъра. Очаква се заниманията да обзет повече от 200 деца и младежи, на възраст сред 4 и 17 година, които са настанени в хотелите „ София “, „ Грифид хотел Фореста “ и „ Сентидо Марея “.

Още през първия ден майките и околните на децата обявиха своята благодарност към българската страна.

„ Благодарим Ви за всичко, което вършиме за нас. Изключително сме удовлетворени от отношението, което получаваме и грижите, които полагате за нашите деца “, съобщи Ирина Филипова от Одеса.

Вяра Василиевна, която е близка на дете със Синдром на Даун, също благодари за положителния банкет, като съобщи: „ Дълбок реверанс пред всички българи! “.

Идеята за изнесеното образование в к.к. Златни пякъци е на Министерството на образованието и науката на Република България и се реализира посредством РУО – Варна, Община Варна и ЦПЛР – ОДК. Финансирането на този план е обезпечено от неправителствената организация „ Ендевър-България “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР