Започнаха дискусиите за съставяне на новото правителство. Те са инициирани

...
Започнаха дискусиите за съставяне на новото правителство. Те са инициирани
Коментари Харесай

Преговорите за правителство в сектор “Транспорт“ НА ЖИВО

Започнаха полемиките за сформиране на новото държавно управление. Те са инициирани от " Продължаваме Промяната ", а на масата на договаряния за поканени " ИТН ", Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Разговорите ще се проведат в експертен формат по 18 тематики от през днешния ден до събота. На тях ще бъдат разисквани главните проблеми на съответния бранш, предложенията и ограниченията, които се плануват съгласно стратегиите на другите партии.

Днес в две сесии ще бъдат разисквани секторите енергетика, стопанска система, превоз и правораздаване. В момента текат вторите две.



От Българска социалистическа партия прецизираха, че задачата им е до 2025 година България да развива устойчива транспортна система. Кадрово и ресурсно обезпечаване и развиване на фрагментите в превоза. Оптимизиране на образованието във висшите учебни заведения във всички професионални посоки.

Крум Дончев показа предложенията на партията в бранш пътна сигурност: Той изрече съболезнования към околните на починалите и потърпевшите при тежкия пътен случай от тази нощ. „ По време на миналата акция направихме доста добър диалог с сътрудниците от Продължаваме промяната, Демократична България и ИТН. Смятам, че успяхме да подредим една много градивна полемика. И най-интересното е, че се обединихме към съществени тематики и приоритети”, уточни той.

По-конкретно Българска социалистическа партия подчертава върху нов закон за придвижване по пътищата. Задължително образование на деца в предучилищна възраст по тематиката пътна сигурност. Задължителен предмет в 11 и 12 клас, което допуска и подготовка та учители.

Да се направи наложително одит на съществуващата пътна инфраструктура. „ Още през 2012 година настоявахме от 52 точки в страната да се вземат проби и да се покаже качеството на осъществяване на съществуващите обекти. Това включва и пътната маркировка и сигнализацията”, уточни той.

Другото предложение е АПИ да бъде част от Министерство на превоза. Да се сътвори обединен надзорен орган на пътя. Тъй като сега пет министерства управляват товарния превоз. И с цел да се спре един товарен автомобил за инспекция, би трябвало да има екип на полицията, на ДАИ, на Национална агенция за приходите и така нататък

Ние ще настояваме също за самостоятелен одитиращ орган, който да прави оценка осъществяването при довеждане докрай на инфраструктурните обекти, уточни Дончев.

Другата точка е възстановяване качеството на Спешната здравна помощ при ПТП и доразвитието на незабавния телефон 112.

От Българска социалистическа партия оферират и основаване на 28 регионални полигона, където водачите да се образоват при рискови обстановки – по какъв начин да карат в дъжд, сняг, пясък.

Фондът, който събира средствата от санкции, да бъде изразходват на 100% за пътна сигурност.

Разработване на национална идея за адаптиране на колите. Създаване на профилирани центрове за образование и преквалификация на водачи с увреждания и основаване на подобаваща обществена услуга.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР