Започнаекспертната среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната(ПП) в зала Запад

...
Започнаекспертната среща между ГЕРБ-СДС и Продължаваме Промяната(ПП) в зала Запад
Коментари Харесай

Експертна среща между ГЕРБ и ПП: Ще намерят ли консенсус по важните обществени теми?

Започнаекспертната среща сред ГЕРБ-СДС и " Продължаваме Промяната " (ПП) в зала " Запад " Народното събрание. Тя е по самодейност на ГЕРБ-СДС.



Снимка: БГНЕС

„ Заедно можем да реализираме консенсус по значимите законопроекти и ще го реализираме през идващите седмици. Законът за Антикорупционната комисия е на дневен ред. Предложенията поучиха поддръжка от нашата парламентарна група “. Това заявипредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Относно държавния бюджет тя уточни, че могат да се търсят решенията към данъчната политика и недостига в бюджета.

„ Иска ми се да сложим на внимание тематиката за сигурността. Тя не участва в тези 16 точки. Темата за сигурността и мигрантския напън е обвързвана с тематиката за промени, отговаряне на условията за Шенген и с случая тази нощ. Ще си разреша да изразя съболезнования към фамилията на починалия граничен служител на реда. Това минава през тематиката за финансирането на тази сфера. Земеделието също би трябвало да е на дневен ред “, съобщи още Атанасова.

„ За нас, говорейки за същинските решения, пред публичните медии с цялостна бистрота, е методът, по който подобен вид градивни полемики могат да се разискват. Ние дойдохме тук, продължавайки нашите правила и обещания за един градивен разговор. Два правилото ни водят: обещанията преди изборите, би трябвало да ги изпълняваме и след изборите, вторият принцип да създадем всичко допустимо от която и да е позиция да намерим решения. В този смисъл благодарим, че сме сте се срещнали нашите цели “, сподели Кирил Петков от Политическа партия, като добави, че партията остава градивна съпротива и няма да поддържа първия мандат.



Снимка: БГНЕС

Двете политически сили ще се опитат да намерят консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на обществото и Народното събрание.

От страна на ГЕРБ-СДС е ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова и Деница Сачева, Делян Добрев, Кирил Ананиев, Костадин Ангелов, Деница Николова.

" Продължаваме Промяната " е показана от съпредседателите Кирил Петков и Асен Василев. В зала " Запад " са и депутатите Андрей Гюров, Никола Минчев, Даниел Лорер, Венко Сабрутев, Искрен Арабаджиев и Асен Тонев.

Срещата е открита за медиите.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР