Започна заседанието на Народното събрание. Заради кратките срокове и многото

...
Започна заседанието на Народното събрание. Заради кратките срокове и многото
Коментари Харесай

Парламентът одобри временна анкетна комисия за полицейското насилие

Започна съвещанието на Народното събрание. Заради късите периоди и многото неразгледани планове отпадна обичайният парламентарен надзор в края на седмицата.

Със 123 гласа “за ” Народното събрание реши да бъде основана краткотрайна анкетна комисия за инспекция на обстоятелства условия за практикуване на несъразмерна мощ от органите на Министерство на вътрешните работи при митингите пред Националния стадион, осведоми Българска национална телевизия.

Депутатите би трябвало да изберат подуправител на Националната здравноосигурителна каса, планува признатата стратегия на Народното събрание.

Единственият претендент за поста е проф. Момчил Мавров, повдигнат от ПГ на ГЕРБ-СДС. На база на чуване на 20 ноември т.г., парламентарната комисия по опазване на здравето предлага план на решение за избора му за подуправител на НЗОК.

Проф. Мавров има над 10 години опит в системата на опазването на здравето и в региона на ръководството на опазването на здравето, в ръководството на НЗОК като ръководител на Надзорния съвет на институцията, в ръководството на болница „ Св. Георги “ - Пловдив като заместник-директор по административните и икономическите въпроси, бил е и шеф на кабинета на министъра на опазването на здравето, се показва в претекстовете за издигане на кандидатурата.

В дневния ред на Народното събрание за през днешния ден е и първото четене на промени в данъчни закони. Сред тях са Законът за налог върху добавената стойност, Законът за корпоративното подоходно облагане, Законът за налозите върху приходите на физическите лица и Законът за локалните налози и такси.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР