Започна заседанието на Народното събрание. Очаква се парламентът да гласува

...
Започна заседанието на Народното събрание. Очаква се парламентът да гласува
Коментари Харесай

Денков: Изпълнихме всички точки от декларацията, мой ангажимент е да подам оставка

Започна съвещанието на Народното събрание. Очаква се Народното събрание да гласоподава план на решение за приемане на оставката на министър-председателя акад. Николай Денков. Това е точка първа в проектопрограмата за работа на Народното събрание за през днешния ден. Денков участва на съвещанието.

Припомняме, че във вторник оставката на премиера бе депозирана в деловодството на Народното събрание. 
Прочетете още
„ Това е оставка, която депозирам персонално. Предпочитам аз да показва съответните причини и някои спомагателни пояснения. Това е осъществяване на стихотворец ангажимент от взаимната декларация на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, с която постоянното държавно управление тъкмо преди 9 месеца проработи ”, разясни министър председателят в пленарната зала.

Той напомни към какви задания са се обединили двете обединения:

„ Първо - да излъчат устойчиво държавно управление с народен мандат към което да се образува конституционно болшинство. Второ – през първите 9 месеца министър председател да е Николай Денков, а Мария Габриел – външен министър. Като за идващите 9 месеца Мария Габриел да е министър председател, а Денков – вицепремиер. Трето - в края на всеки 9 месеца министър-председателят да подава оставка. Двете парламентарни групи да я гласоподават и да поддържат за идващия интервал препоръчаната номинация на другата парламентарна група. Четвърто - държавното управление да извършва законодателни и управнически стратегии. Пето - да се приготвят и одобряват промени в конституцията в разговор с другите парламентарни групи ", разясни Денков.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР