Започна втората консултация на президента Румен Радев с политическите сили.

...
Започна втората консултация на президента Румен Радев с политическите сили.
Коментари Харесай

Радев към ГЕРБ: Третият мандат е последната надежда за устойчиво мнозинство ВИДЕО

Започна втората консултация на президента Румен Радев с политическите сили. В президентството влязоха представителите на ГЕРБ.

" Знаете, че организирам съвещания за взимане на решение за връчване на третия мандат за сформиране на държавно управление. Което, в действителност е последната вяра да бъде формирано такова в границите на сегашния парламент ", сподели президентът Румен Радев при започване на консултациите с представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

" Вашата политическа мощ към този момент съобщи, че не вижда капацитет в 47-ото Народно заседание за лъчение на стабилно управническо болшинство. В същото време хората чакат решение на техните проблеми. Голяма част от тях не се коренят даже в този момент, те се коренят в предходно ръководство. Вие с вашия огромен и парламентарен и управнически опит изцяло осъзнавате какво значи тъкмо такива сериозни моменти да се отива на избор, да оставаме без парламент, да имаме преходни интервали, в които, също го знаем от опит, администрацията също не може да работи дейно и на цялостен потенциал ", добави Радев.

" За нас е забавно. Как вие виждате около въпроса за властта да се решат проблемите на хората без закъснение с напъните на всички политически сили и цялата администрация. Неотложни и тежки проблеми. Дали това няма да пресече, към този момент виждаме растежа на индустриалното произвеждане ", обърна се Радев към представителите на ГЕРБ.

„ Фактът, че сме тук и страната се намира в серия от рецесии значи, че поемаме отговорност да търсим решения по какъв начин да се оправим с тези рецесии “, сподели Десислава Атанасова от ГЕРБ.



Преговорите са подредени по величина на парламентарната група. Следват Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".

След неуспеха и на втория изследователски мандат, президентът разгласи, че събира още веднъж всички парламентарно показаните политически сили, с цел да чуе по какъв начин виждат те изхода от създалата се политическа рецесия.

“Провеждам съвещания в търсена на обединяване към виновни национални цели и цели, и в очакване да се оползотвори последната вяра - третия мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент”. това сподели президентът Румен Радев при започване на консултацията си с партия “Продължаваме Промяната”. Петков отговори, че от групировката са подготвени да създадат всичко допустимо България да има парламент и държавно управление.

По Конституция третият мандат ще отиде при определена от президента парламентарна група. Ако и те не успят да създадат държавно управление, президентът ще разпусне Народното събрание, ще назначи длъжностен кабинет, а България отива на следващи изключителни избори през октомври.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР