Започна възстановяването на водопроводната мрежа в най-засегнатите части на карловските

...
Започна възстановяването на водопроводната мрежа в най-засегнатите части на карловските
Коментари Харесай

Започна възстановяването на водопроводите в Каравелово и Богдан

Започна възобновяване на водопроводната мрежа в най-засегнатите елементи на карловските села Каравелово и Богдан. Екипи на ВиК-Пловдив, подсилени от спомагателна тежка техника, започнаха замяна на тръбите. Това заяви регионалният шеф на област Пловдив Ангел Стоев, който е в непрекъсната съгласуваност с кмета на Карлово Емил Кабаиванов и ръководителите на място от страна на 61-ва Стрямска бригада.

„ Целта е улица по улица да се затвори мрежата и да се възвърне водоподаването в селата на 100%. На този стадий и в двете села вода има единствено в 50 на 100 от домовете, като тя продължава да бъде негодна за пиянство “, добави регионалният шеф. В Каравелово и Богдан през днешния ден работят 180 доброволци и 37 военнослужещи, които не престават да почистват къщи и дворове, подкрепени от забележителен брой дребни булдозери, вид „ бобкат “. В Каравелово през днешния ден е пристигнала в допълнение дребна техника и доброволци от общините Казанлък и Пирдоп, които са се присъединили в дейностите по възобновяване. На място аварийно-възстановителите действия се координират от заместник-кметовете на община Карлово Данка Зидарова-Люртова и Николай Цветков, кметовете на селата и военните.

„ Приоритетно се работи по почистването на най-засегнатите домове, с цел да може преди зимата да стартират вътрешните поправки, дворовете също се разчистват поетапно по проекта на военните “, съобщи Ангел Стоев. Продължава разчистването и на деретата, речните корита, работи се и по построяването на краткотрайни мостове.

Припомняме, че на 2 септември след проливен дъжд бяха наводнени обитаеми места в общините Карлово, „ Марица “ и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъ дере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко бяха наранени карловските села Каравелово, Богдан и Слатина.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР