Започна възстановяване на водоподаването в район Източен, съобщи за Plovdiv24.bg

...
Започна възстановяване на водоподаването в район Източен, съобщи за Plovdiv24.bg
Коментари Харесай

Пуснаха водата след 33 сухи часа!

Започна възобновяване на водоподаването в регион " Източен ", заяви за Plovdiv24.bg инж. Атанас Чилингиров, началник на плана за ремонт в кв. " Гладно поле ". Заради проблем със свързването на новите тръби на ул. " Богомил " 87 към съществуващия тръбопровод повече от 30 часа живеещите в региона нямаха вода. 

" Несъосието сред новия чугунен и остарелия етернитов тръбопровод е толкоз огромно, че можеше да се поправя единствено с полиетиленова тръба с две " жабота " - изясни Чилингиров. Именно напасването на присъединителния подробност на мястото на свързване на срязаните тръби е лишило доста време. 

Проблемът е зародил поради другия диаметър двата тръбопровода - остарелият е ф300, а новият - ф400. Допълнително затруднение се оказал фактът, че връзката не е класическа - чугун в чугун, а е по-нестандартна - чугун в етернит. Експертите подсигуряват, че откакто бъде направена няма да има повреди, а интервалът на прилагане на новия безценен магистрален тръбопровод ще е доста по-дълъг от елементарните.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР