Започна ваксинирането на записалите се през електронния регистър граждани. Това

...
Започна ваксинирането на записалите се през електронния регистър граждани. Това
Коментари Харесай

При изпуснат час или отказ от имунизация с дадена ваксина е нужна нова регистрация в системата

Започна имунизирането на записалите се през електронния указател жители. Това значи, че от през днешния ден към този момент не важат по този начин наречените " зелени коридори ", най-малко както ги познавахме до момента. " Зелените коридори " към този момент са единствено за хора, авансово записали се в системата. Част от тях обаче се отхвърлят, тъй като при записването са избрали РНК-ваксина, която все още не е налична.

70 000 са се записали в електронния указател. 30 000 са тези единствено от столицата. Основният проблем е, че когато системата започва, тогава бяха оповестени налични няколко ваксини и хората тогава са създали своя избор, само че по-късно стана ясно, че наличната ваксина е единствено " Астра Зенека ".

Във ВМА през днешния ден са се записали 275 души за имунизация, само че до края на деня не се знае какъв брой ще се откажат. Тези, които са се отказали, или са изпуснали часа си обаче ще би трябвало да си създадат нова регистрация в системата. Но до 31 март съвсем всички часове са цялостни. На самия 31 март има няколко часове за записване в РЗИ, а на 29 и 30 март има останали няколко часове в " Пирогов ", само че не в медицинския център, а покрай директорските кабинети, където хората заобикалят да вървят, тъй като може по коридорите да се срещнат с хора, заболели от COVID-19.

Вече имунизационните пунктове работят единствено за хора с авансово записан в системата час. В " Пирогов " пунктовете са общо 5 - 4 са в медицинския център и един в зоната на шефовете. Записаните часове са в интервала от 08.00 до 17.00 ч. Саня Обретенова е от първите имунизирани, желала РНК ваксина, само че няма да отсрочва повече.

Българска национална телевизия: Като се записвахте какви имаше в уеб страницата?

" Имаше всичко и " Модерна ", и РНК, аз избрах РНК, само че това ми предложиха и аз взех решение, че е по-добре да се имунизирам ", сподели Саня.

И по-младите също направиха подобен избор, тъй като не им се чакаше повече за желаната от тях ваксина.

Пред " Пирогов " имаше и хора, които желаеха да се имунизират, без да имат записан час.

В 11-о ДКЦ за деня са се записали 36 индивида. Една от тях е Златка Драганова. Няма желания за ваксина, единствено желае да си върне остарелия живот.

" Непрекъснато съм си била у дома, понякога до магазина единствено ", описа Златка.

" Всичко върви по проект. За пациентите, които са се записали за друга от " Астра Зенека ", към този момент имаме трима отказали се ", съобщи шефът на 11 ДКЦ Татяна Евтимова.

Точно тъй като не липсват отказали се, тази заран и пред ВМА и пред " Пирогов " имаше хора, които питаха дали могат да се имунизират на мястото на някой, който е размислил.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР