Започна строителството на 16,3 км от автомагистрала Хемус“ между Буховци

...
Започна строителството на 16,3 км от автомагистрала Хемус“ между Буховци
Коментари Харесай

Започва изграждането на нова отсечка на магистрала „Хемус“

Започна строителството на 16,3 км от автомагистрала „ Хемус “ сред Буховци и Белокопитово . Проектът ще се извършва напълно със средства от републиканския бюджет.

Участъкът от Автомагистрала „ Хемус “ от км 310+940 до км 327+260 ще бъде построен от ДЗЗД „ Хемус-16320 “. Строителният контрол ще се реализира от ДЗЗД „ Консултанти Хемус 2 - 2016 “.

 За първата копка бе пристигнал министър председателят Бойко Борисов Dariknews.bg

Ще бъдат построени 6 виадукта, един мост, един надлез, един пътен възел и 11 пресичания със селскостопански пътища. 

 Срокът за осъществяване е 910 дни АПИ-->

Стойност на контракта за планиране и строителство е  119 785 000 лева . без Данък добавена стойност, а с рокът за осъществяване -  910 дни. Общата дължина на Автомагистрала „ Хемус “ (А2) е към 420 км. В употреба са секторите от София до Ябланица и от с. Белокопитово до Варна, с обща дължина близо 170 км.

Трасето на Автомагистрала „ Хемус “ е част от Европейската пътна мрежа от връзката с кулоар IV на запад до кулоар IX наоколо до Велико Търново. Предвидено е да свързва източните и западните елементи на България с Трансевропейската мрежа. 

 Срокът за осъществяване е 910 дни АПИ

Автомагистрала „ Хемус ” ще свързва София с Варна и ще дублира първокласните пътища Е70 от Варна до Шумен, Е772 от Шумен до Ябланица и Е83 от Ябланица до София.

Неизградената част от автомагистралата стартира от Ябланица, област Ловеч, и приключва при с. Белокопитово, област Шумен. Тя ще свърже към този момент издигнатите сектори в западния и източния й край и градовете Плевен, Ловеч, Велико Търново, Търговище и Шумен. Автомагистрала „ Хемус “ ще обезпечава и връзка с пристанище Варна, което е основно за търговията с Украйна, Русия и Турция.

 Срокът за осъществяване е 910 дни АПИ
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР