Започна срещата между президента Румен Радев и делегацията на РС

...
Започна срещата между президента Румен Радев и делегацията на РС
Коментари Харесай

Румен Радев към Зоран Заев: Европейската перспектива на РС Македония за нас е от огромно значение

Започна срещата сред президента Румен Радев и делегацията на районен съд Македония, водена от премиера Зоран Заев.

" Радвам се да се забележим за повторно в рамките единствено на една седмица. Република Северна Македония за нас е най-важната близка, другарска страна. Развитието на нашите двустранни връзки е от изключителна значимост, а това изисква регулярни контакти, разговор и съдействие ". Това сподели при започване на срещата президентът Румен Радев на премиера Зоран Заев.

" За страдание през последните години тези връзки попаднаха в задънена улица, разговорът беше замразен, а това несъмнено се отрази и на вероятността на вашата страна за начало на договаряния за участие в Европейски Съюз. До известна степен това се дължи и на обстоятелството, че Договорът, който подписахте господин министър-председател, с предходното българско държавно управление през 2017 година за добросъседство, другарство и съдействие, нямаше съответни обвързващи условия и периоди, и това даде опция за променливи тълкувания и дейности ", зави българският президент.

" Искам да употребявам опцията и да поздравя президента Пендаровски. За неговото другарство, мъдрост и водачество. Съвместната ни аудиенция в Рим показва нашата взаимна воля и сигнал към жителите ни за съдействие, другарство и съгласие. Този положителен дух е към този момент и на равнище държавно управление. Искам да насочва ясно обръщение, че европейската вероятност на районен съд Македония за нас е от голямо значение. Ние сме длъжни да създадем по този начин, че нашите хора да имат своето общо европейски бъдеще и да могат да поддържат връзка доста по-свободно по сред си. Остават някои нерешени въпроси и за нас е доста значимо да имаме разговор. Приветствам ви, че сте тук за открит и градивен разговор. Надявам се за прагматичен метод. Радвам се, че още веднъж сте в София ", обърна се Радев към македонския министър председател.

Очаквайте детайлности.
https://www.facebook.com/President.bg/videos/181215620513368
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР