Започна срещата между ГЕРБи Продължаваме промяната, на която обсъждат приоритетите

...
Започна срещата между ГЕРБи Продължаваме промяната, на която обсъждат приоритетите
Коментари Харесай

Знакова среща: ГЕРБ

Започна срещата сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " , на която разискват целите на двете парламентарни групи .

Предложихме тази среща с ясното схващане, че двете най-големи парламентарни групи са натоварени с най-вече упования, съобщи при започване на срещата Атанасова.

 Българска телеграфна агенция

Организирахме тази среща, водени от разбирането, че е редно да завърши опълчването от предизборните акции и предвид на декларираните благоприятни условия за търсене на баланс, зад който стоят ползите на българските жители. Редно е да търсим благоприятни условия с оптимално необятен консенсус България да се възвръща от рецесиите. И двете ПГ би трябвало да имат опция за разговор тук в Народното събрание на сходна обществена и открита среща и да търсят реализиране на значим консенсус по разнообразни цели и политики. Бихме желали с тази среща да покажем на обществото, че можем да приказваме без опорки, без клишета, че можем да приказваме градивно, ясно и съответно, добави тя.
 Георги Димитров
Партиите ще проведат експертен диалог за търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на обществото и Народното събрание, допълват от ГЕРБ. И акцентират, че срещата е по тяхна самодейност.

Кирил Петков изрично акцентира, че остават градивна съпротива, " това не е диалог за поддръжка на първи мандат, няма да подкрепим първи мандат. Това, че сме тук и в този състав демонстрира нашето предпочитание да работим като градивна съпротива, с цел да се случат същинските решения, които всички чакат ".
 Георги Димитров
Цялата среща ще бъде открита за медиите . " Очакваме да реализираме базов консенсус за това, кое е изпълнимо от целите и кое не ", разяснява в Русе Десислава Атанасова. По думите й, значимите тематики за хората са преодоляване на инфлацията, цените на горивата и електрическата енергия, сигурността .
 Георги Димитров
От ГЕРБ-СДС разчитат на почтен диалог за това, какво може да се случи през идващите години в случай че има постоянно държавно управление, без популизъм и размахване на пръст на политическите съперници, с цел да се види по кои точки могат да се обединят на експертно равнище.

Срещата наподобява странна, поради това какъв брой остри бяха връзките и са сред ГЕРБ и “Продължаваме смяната “ .



Така водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява от Русе идните диалози сред двете партии. „ Да забележим какво ще излезе от нея. Дали това е първа крачка за държавно управление , дали е просто ПР, с цел да може, в случай че не се стигне до държавно управление, да се търси виновност в някой различен “, сподели още тя.
 Георги Димитров
 

 Георги Димитров
Очаквайте детайлности!

Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР