Започна срещата между ГЕРБ и ПП в Народното събрание, при

...
Започна срещата между ГЕРБ и ПП в Народното събрание, при
Коментари Харесай

Атанасова към ПП: Най-важната подкрепа за гражданите е решаване на политическата криза

Започна срещата сред ГЕРБ и Политическа партия в Народното събрание, при която ще се обсъдят целите на двете парламентарни групи. Групата на партия ГЕРБ се води от ръководителя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Партиите организират експертен диалог за търсене на консенсус по тематиките, засягащи дневния ред на обществото и Народното събрание. Срещата е по самодейност на партия ГЕРБ.

„ Благодаря за признатата покана за осъществяване на обществена и градивна среща. Предложихме тази среща с ясното схващане, че двете най-големи парламентарни групи са натоварени с най-вече упования. И двете партии би трябвало да имат опция за разговор в Народното събрание, на сходна обществена среща и да търсят реализиране на базов консенсус по разнообразни цели ", сподели ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

" Редно е да завърши опълчването на предизборните акции и да се търсят благоприятни условия за консенсус. Готови сме да водим разговор по избраните от вас като значими точки и политики, както и се надяваме, че сте се срещнали с нашите цели в нашата предизборна стратегия за ръководство. Според нас е редно в оптимално необятен консенсус да търсим благоприятни условия България да се възвръща от рецесиите ", обърна се към Политическа партия тя.

" Бихме желали тази среща е метод за показ пред обществото, че може да се приказва без опорки, клишета и заклинания, а градивно, ясно и съответно. Създаването на Комисия по конституционни въпроси е знак, че от ГЕРБ сме подготвени да водим градивни диалози във връзка с същинска правосъдна промяна. Съгласни сме и с мярката за „ Продължаване на програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства ", сподели още тя.

" По тематиката за опазване на здравето всички би трябвало да се ангажират, тъй като през последните дни въпросът със заплащането на труда на българските медици, сестри и санитари, е достигнал точка, в която те афишират митинги. Този въпрос чака решение на политиците, а ми се коства те да стартират да мислят и като държавници ", добави Атанасова.

„ При всички положения ще намерите консенсус във връзка с точка 6 - таван за цената на тока за българския бизнес. Но в различен размер - над 200 лева И това е планът на решение, който през днешния ден ще обсъдим на изключителното съвещание на Народното събрание ", сподели още Атанасова, като посочи, че от дълго време упорстват за такава мярка, както и за такава - битовите консуматори да останат на контролирания пазар.

" Като приказваме за диалози по политики, отсъстват други значими за страната тематики. Темата за сигурността - тя не участва в тези 16 предпочитани точки. Но тематиката за сигурността, мигрантския напън е директно обвързвана с тематиката за промени, директно обвързвана с отговаряне на условията за Шенген ", съобщи Атанасова. От ГЕРБ са подготвени и за сериозен спор по антикорупционното законодателство и правосъдната промяна като има създадени съответни оферти.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков благодари на ГЕРБ за поканата и за формата на провежданата среща и посочи, че партията остава на ясната позиция като градивна съпротива и няма да поддържа първи мандат на ГЕРБ.

" Водим се от правилото, че обещанията преди изборите би трябвало и по-късно да ги изпълняваме и това да е стандарт освен за нас, само че и за българската политика. Оставаме на ясна позиция като градивна съпротива. Да е ясно, че това не е диалог за поддръжка на първия мандат, само че това че сме в този огромен състав демонстрира огромното ни предпочитание да работим от ролята си на градивна съпротива, тъй че да случим упованията от българските жители ", съобщи Петков.

„ Ако се сложат верните стопански параметри, 16 политики са в синхрон, без да би трябвало да вършим компромис сред бюджетна рамка и недостиг под 3% и опцията за всички тези обществени заплащания, които сме заложили. Оттук нататък може да очаквате от нас диалог по всички значими политики и проблеми на хората, в този формат ", добави Кирил Петков.

" Българските жители би трябвало да бъдат подкрепени на прага на зимата. Най-важната поддръжка е решение на политическата рецесия. Не възприемаме този диалог като диалог за поддръжка или коалиция. Не сме с неверни усещания. Но е значимо, в случай че намерим консенсус по точки, може да опитам да притеглим сътрудници от другите парламентарни групи, тъй като бюджет се приема с необятно болшинство. Трябва да отсеем противоречивото от безспорното. По отношение на увеличение на минималната работна заплатата групата на ГЕРБ е " за ", само че би трябвало да се направи разбор. Най-вече би трябвало да приказваме по тематиките работната заплата в опазването на здравето, което е наш приоритет, както и цената на газа. Имаме консенсус по отношение на запазването на данъчната политика ", акцентира ръководителят на групата на ГЕРБ-СДС.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР