Започна събарянето на първите 4 къщи по ул. "Струга", от

...
Започна събарянето на първите 4 къщи по ул. "Струга", от
Коментари Харесай

Първо във Varna24.bg: Започна събарянето на къщи по трасето на новия бул. Левски

Започна събарянето на първите 4 къщи по ул. "Струга ", от където ще минава трасето на новия бул. "Левски ", съобщи кореспондент на Varna24.bg .
Първа падна къщата на семейство с 4 деца, което към този момент е настанено от Община Варна на друго място и няма да остане без покрив през зимата. 
"След тези четири къщи ще се продължи със събарянето на краткотрайните постройки под Автогарата, както стана ясно и частната автогара също ще бъде съборена. След това поетапно по реда на отчуждаването ще паднат под багера останалите къщи, които влизат по трасето на новия бул., а те са доста. Работи се доста интензивно и събота и неделя ". Това сподели за Varna24.bg кметът на регион Младост Христо Христов.  

Вече има издадени разрешителни за градеж за първите два сектора от построяването на новото трасе. Това заяви в края на предходната седмица зам.-кмета на Варна Христо Иванов.
Първият сектор е от ул. "Подвис " до ул. "Зюмбюл ", където следва да стартират истински строителни действия. Вторият сектор, за който също има издадено позволение за градеж не на територията на "Максуда ", където сега се разчиства от отпадъци дерето.

"Първо ще стартират строителните работи с изработката на подземните връзки, които са нужни да бъдат реконструирани по трасето на булеварда. Проекта се преработва по отношение на настъпилите промени. Той е предаден през 2009 година, а оттогава има влезнал в действие нов Общ организационен проект. Има изменени правила за структурите. Поетапно ще се предават от страна на проектантите обособените сектори, за които ще издаваме позволение за градеж.

За всеки един сектор ще бъде въвеждана съответната краткотрайна организация на придвижването съгласно ремонтните работи. Трасето е доста дълго, обгръща сектори сред обособените булеварди. Ще се наложи и преместването на спирки за рейсовете от градския превоз. Каквато и организация да създадем, трафикът в града ще бъде мощно усложнен. Този план се отсрочва от години, време е да стане факт, по тази причина ще изтраем всички тези неудобства. ", сподели Иванов.

На идващия стадий ще стартира построяването на мостовите структури по бул. "Владислав " и бул. "Цар Освободител ", където няма отчуждителни процедури.

В момента завършват оценките на засегнатите парцели и те ще бъдат връчени на техните притежатели, с цел да се завършват процедурите по отчуждаването на парцелите и да се даде ход на работата по трасето.

Вече са разчистени пазарните площадки до Палах център и в сектора сред "Владислав " и частната автогара, която също ще бъде изместена на друго място.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР