Започна ремонт на част от главния канал на напоителна система

...
Започна ремонт на част от главния канал на напоителна система
Коментари Харесай

Ремонтират главния напоителен канал от „Тича“ за 6,7 млн. лв.

Започна ремонт на част от основния канал на напоителна система “Виница ”, който е основен за поливното земеделие в Шуменско. Ще се обновят 7,5 км от оборудването, оповестиха от „ Напоителни системи “ ЕАД.

Реконструкция на напоителния канал се прави от неговото начало от бент. “Тича ” през два сектора в землището на Велики Преслав и по един в землището на селата Драгоево и Миланово.

Тази част е една от най-компрометираните от канала, който е с обща дължина от към 38 км. Очаква се след ремонта в тези сектори загубите на вода да се понижат до най-малко, предава shum. bg. 

По плана се планува още и създаване на система от измервателни устройства за отчитане потреблението на вода, както и доставка на машини и съоръжение за възстановяване и поддръжка проводимостта на канала.

Финансирането на ремонта е в размер на  6 677 107 лева и е по план от Програма за развиване на селските региони 2014-2020, изпълняван от “Напоителни системи ” ЕАД. 75% от средствата се обезпечават от Европейския аграрни фонд за развиване на селските региони, а 25% е национално съфинансиране. По същия план на обща стойност 112,3 млн. лева ще се ремонтират общи 24 напоителни канала в страната.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР