Започна реконструкцията на две детски градини в Разград. Кметът на

...
Започна реконструкцията на две детски градини в Разград. Кметът на
Коментари Харесай

Започна реконструкцията на две детски градини в Разград

Започна реконструкцията на две детски градини в Разград. Кметът на Община Разград доктор Валентин Василев и регионалният шеф Гюнай Хюсмен участваха в събитието, с което бе обещано началото на строително-ремонтните действия по план "Реконструкция, въвеждане на ограничения за енергийна успеваемост и съоръжение на дворно пространство на ДГ номер 4 "Митко Палаузов " и в ДГ "Шестте ястребинчета ".

Д-р Василев, дружно с регионалния шеф Гюнай Хюсмен, направиха алегорично първа копка в дворовете на двете детски градини.

Строителните действия, които ще бъдат изпълнени в ДГ "Митко Палаузов ", обгръщат слагане на петкамерна PVC дограма с двоен стъклопакет и монтаж на топлоизолационна система по външни стени. Подпокривното пространство ще бъде изолирано с минерална вата и пароизолация. Старите чугунени радиатори ще бъдат сменени. Ще бъде построена стоманобетонова рампа и ще се възобнови южната тераса на градината. Дворът на градината ще бъде реновиран и ще бъдат обособени четири детски площадки.

В ДГ "Шестте ястребинчета " се планува построяването на стоманобетонова рампа с тактилни линии, унищожаване на подкожушена мазилка, шпакловка и боядисване към новомонтираните прозорци и порти, възобновяване на пропадания в санитарните пространства и замяна на вътрешната водопроводна и канализационна съоръжения в тях. В дворното пространство ще бъде изпълнен нов водоплътен тротоар и ще бъдат обособени седем детски площадки в южната част на двора. Срокът за работа на фирмата-изпълнител за двата обекта е до 30.11.2019 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР