Започна реконструкцията на част от вътрешната водопроводна мрежа на 5

...
Започна реконструкцията на част от вътрешната водопроводна мрежа на 5
Коментари Харесай

Подменят водопровода на пет улици в Белоградчик

Започна реконструкцията на част от вътрешната водопроводна мрежа на 5 улици в Белоградчик, с обща дължина 1 410 метра. Старите етернитови тръби ще бъдат заменени на улиците „ Mиджур “, „ Освобождение “, „ Никола Вапцаров “, „ Стара планина “ и местна улица в кв. “Здравец ". Общата стойност на плана е 377 137 лв., като средствата са планувани от общинския бюджет от целева дотация за финансови разноски. Предвижда се до края на годината да бъдат направени изкопите, в които ще се положат нови полиетиленови тръби с висока компактност и нараснала резистентност на разпространяване на пукнатини.
Съществуващите все още водопроводни тръби, построени от етернит и стомана, са мощно ерозирали и постоянно са причина за повреди по вопопроводната мрежа Към актуалният миг загубите в разпределителната мрежа на града възлизат на към 36 %.
След замяна на водопроводната мрежа по тези улици се планува с европейски средства да бъда осъществено изцяло асфалтиране с замяна на уличната и тротоарната настилка, прецизират още от община Белоградчик.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР