Започна реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води в село

...
Започна реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води в село
Коментари Харесай

Започна реконструкция на пречиствателната станция за отпадни води в Плевенско

Започна реорганизация на пречиствателната станция за отпадни води в село Божурица по плана за воден цикъл на Плевен и Долна Митрополия, заяви пресцентърът на общината.

Със алегорична първа копка и водосвет през днешния ден публично са стартирали строително-монтажните действия. Обектът е част от план, финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 година " Началото на строителните действия е обещано в наличието на заместник-министъра на Министерство на околната среда и водите Красимир Живков, управленията на общините, представители на институции и компании - реализатори.

Това е първият и единствен все още партньорски план сред две общини в страната, е отбелязал зам.-министър Живков. Той е показал осъществяването на обектите по плана на този стадий - за град Тръстеник са построени 32 км канализация и 32 км водопроводна мрежа, за Долна Митрополия - 23 км канализация и 23 км водопроводна мрежа, за с.Буковлък - 10 км канализация и 10 км водопроводна мрежа, като тук дейностите са изпълнени на 95 на 100. За село Ясен канализационната мрежа е изпълнена на 84 на 100, а водопроводната - на 32.2 на 100.

Започнатата реорганизация включва създаване на техническа инфраструктура, на нови уреди, където е належащо, реорганизация и рационализация на съществуващи по пътя на водата и по линията за отнасяне на утайките. Инвестицията е за 27 888 800 лева без Данък добавена стойност със период на осъществяване 600 календарни дни, се показва в известието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР