Започна разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб Вера су,

...
Започна разтоварването на заседналия край Камен бряг кораб Вера су,
Коментари Харесай

Започна разтоварването на `Вера Су`, операцията ще продължи цяла нощ |

Започна разтоварването на заседналия край Камен бряг транспортен съд " Вера су ", като се чака интервенцията да продължи цяла нощ.

В акцията са се присъединили три баржи, три катера, моторна лодка и ферибот, съобщи бТВ. 

Корабът заседна преди 33 дни край местността " Яйлата ". 

Подготовката за акцията. От машинното поделение беше източена вода, беше конфигурирана и платформа до плавателния съд, снабдена с външна хидравлика за отварянето на капаците на хамбара. Вчера поради мощен вятър и неспокойствие на морето акцията беше краткотрайно спряна. 

Корабът беше обследван за нови пробойни. Отстранени са падналите предмети и рискови пластмасови материали от корпуса. Поставени са и спомагателни котви за стабилизиране.

Товарът на кораба се изпомпва от баржите, след което те се провлачват с катер до ферибота и там се източват още веднъж с помпа. Очаква се на следващия ден да дойде още една баржа с съдържимост 700 тона, която да бъде употребена за твърдата част от товара. 

Министърът на превоза Христо Алексиев е разпоредил да се работи  без спиране 40 часа на три смени. След разтоварването корабът ще бъде освободен, муден и признат в място за леговище. Преди това ще се заздрави и укрепи корпусът му.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР