Започна разследване за сексуален и морален тормоз срещу президента на

...
Започна разследване за сексуален и морален тормоз срещу президента на
Коментари Харесай

Шефът на френския футбол е разследван за сексуален тормоз

Започна следствие за полов и честен тормоз против президента на Френската футболна федерация Ноел льо Грае, разгласи Агенция Франс Прес.

То потегли от свидетелски показания на Соня Суид, която е сътрудник на няколко френски националки. Те бяха събрани от служителине на Генералната ревизия по обучение, спорт и проучване, съгласно вестник " Льо Монд ".

Noël Le Graët: enquête ouverte pour harcèlement moral et sexuel (parquet)
— Agence France-Presse (@afpfr)

Соня Суид разгласи обществено предходната седмица пред вестник " Екип " и радио RMC за сексистко поведение на президента на ФФФ от 2011 година

" Той ми сподели на четири очи в жилището му, напълно ясно, че в случай че желая да ми помогне, би трябвало да мина през леглото му ", рече тя.

Като приказва за професионалните си контакти с президента на френския футбол, тя изясни, че всякога е имала чувството, че " единственото нещо, което го интересува, оправдавам се, че приказвам вулгарно, са гърдите и задникът ми ".

На 11 януари Ноел льо Грае бе " замразен " като президент на федерацията от Изпълнителния комитет. Министърът на спорта Амели Удиа-Кастера съобщи, че е наясно с обвиняванията, само че не желае към този момент да приказва по случая.

" Изненадах се от материала в " Льо Монд ", който се занимава със случая, разяснява Льо Грае в декларация, публикувана посредством Агенция Франс Прес. - На този стадий не съм осведомен нито с дейностите, за които не укоряват, нито с хората, които го вършат. Изненадвам се също, че информацията излиза преди да се срещнат с обвиняванията и да ги разясня. "

Льо Грае нашумя и с различен скандал преди броени дни. В изявление той се изрече неуважително по адрес на Зинедин Зидан около спекулациите, че Зизу е претендент за поста на неотдавна подписалия нов контракт селекционер Дидие Дешан. Босът съобщи, че въобще не си бил вдигнал телефона на легендата.

Това провокира вълна от възмущение, като даже Дешан и звездата Килиан Мбапе подлагаха на критика непредизвиканата реакция на шефа по адрес на едно от най-големите имена в историята на френския футбол. Той се извини, определяйки постъпката си като " глупава ".
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР