Започна разрушаването на сграда до лятната резиденция на почетния председател

...
Започна разрушаването на сграда до лятната резиденция на почетния председател
Коментари Харесай

Започна разрушаването на сграда до резиденцията на Доган в „Росенец“

Започна разрушаването на постройка до лятната резиденция на почетния ръководител на Ахмед Доган  Ахмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, само че изкарва огромна част от в парка „ Росенец “. Постройката беше оповестена за противозаконна от Върховния административен съд през април. Тя е съвсем разрушена към този момент, останал е единствено бетонният пиедестал.

Мястото стана скандално известно през 2020 година, когато с гумена лодка до плажа пред сараите стигна зам.-председателят на „ Демократична България “ Христо Иванов и имаше конфликт с охранители от НСО. Последва вълна от митинги в цялата страна, чийто триумф е включването на плажа в кадастралната карта като плаж държавна социална благосъстоятелност. Преди това той беше земеделска земя, съобщи БТВ.

Освен полусъборената двуетажна сграда още 2 здания са установени като противозаконни – едно малко бунгало, което се употребява от защитата, и 3-етажна сграда. Миналата година регионална администрация разгласи социална поръчка за избор на реализатор, който трябваше да ги събори, само че нямаше искащи. Сега следва да бъде оповестена нова процедура.

В началото на тази година Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) откри нарушавания и в удължаването на кейовата стена на пристанището.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР