Започна проверката на Медицинския надзор в Центъра по спешна помощ

...
Започна проверката на Медицинския надзор в Центъра по спешна помощ
Коментари Харесай

Проверка в Спешната помощ в Сливен след репортаж на bTV за отказана линейка

Започна инспекцията на Медицинския контрол в Центъра по незабавна помощ в Сливен. Агенцията се самосезира след репортаж на bTV за случай на жена, умряла в такси на път за болничното заведение, откакто кола за спешна помощ отхвърля да я вземе от вкъщи ѝ.

От Спешна помощ признават, че техен чиновник не е решил обстановката

Проверяват се и другите незабавни центрове и незабавните отделения в лечебните заведения, заяви шефът на надзора Иванка Динева на среща, отдадена на проблемите в системата. Според нея, с цел да работи системата, са нужни нормативни промени.

Медици още веднъж настояха за смяна в категорията на труд и възстановяване на изискванията им. Според тях това ще притегли повече фрагменти.

На 63-годишната жена ѝ е отказана кола за спешна помощ

„ Най-често от центровете за незабавна здравна помощ се позволява погрешно осъществяване на триаж. Имат проблеми, свързани с превозването, незадоволително качествена помощ, която се оказва. Често не вписват в книгите си активността, която правят. Миналата година издадох 14 акта на едно ЦСМП “, сподели Иванка Динев, шеф на ИА „ Медицински контрол “.

„ Ние вършим прецизен триаж тогава, когато имаме откровеност и акуратност отстрана на пациентите - имаме цялостна информация, и тогава можем да внедрим болестта в триажа “, разяснява доктор Иво Георгиев от ЦСМП-Видин.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР