Започна протестът на земеделците в Пловдивско. Десетки фермери са блокирали

...
Започна протестът на земеделците в Пловдивско. Десетки фермери са блокирали
Коментари Харесай

Протестът на земеделците блокира кръговото на Труд, образува се километрично задръстване

Започна митингът на земеделците в Пловдивско. Десетки фермери са блокирали кръговото кръстовище на село Труд със селскостопанска техника. По пътя Пловдив- Карлово се образува километрично запушване, като част от водачите се пренасочват по обходни направления. Очаква се всеки миг фермерите да тръгнат по посока Пловдив, като на кръстовището сред ул. ”Васил Левски ” и бул. „ България ” шествието ще направи противоположен завой и се връща до изходната си позиция. Протестът е плануван да завърши до 12 часа.
Прочетете още
Земеделците излязоха на митинг, откакто не одобриха предложенията на държавното управление.

Очаква се 80 точки в цялата страна да бъдат блокирани от тежка техника. На среща със аграрни производители, кабинетът предложи схеми за подпомагането им. Обещани бяха 150 милиона лв. за животновъдите, млекопреработвателите и производителите на плодове и зеленчуци.



Фермерите декларират, че проблемите им са от 10 години и към момента не е открито решение.

" Само си приказваме, нямаме чуваемост, нямаме решение на проблемите. Министерство на земеделието, министър председателят - ние нямаме сътрудник, те гледат на нас като на зложелател. Цялата политика, която се води във връзка с българското земеделие е в ущърб на българския земеделец и българския народ ", разяснява един от протестиращите.



Протест блокира и пътя Кръстевич –Стрелча, като в него се включиха зърнопроизводители, животновъди и овощари от селата Кръстевич, Красново, Беловица,  Стрелча и Панагюрище.



Още фотоси от митинга в село Труд:



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР