Започна протестът на жителите на Цалапица, който тази вечер се

...
Започна протестът на жителите на Цалапица, който тази вечер се
Коментари Харесай

Протестиращи от Цалапица блокираха за половин час трафика в Пловдив

Започна митингът на жителите на Цалапица, който довечера се придвижи в Пловдив.

Хората блокираха к,ъстовището сред булевардите „ България “ и „ Цар Борис Трети Обединител “ при Панаира. То остана блокирано за към половин час.

Шествието потегли с огромни транспаранти " Справедливост " и апели за пожизнен затвор за убийците на 24-годишния Димитър Малинов.

Полицейски екипи отклоняваха придвижването във всички направления към кръговото кръстовище. Трафикът и за рейсовете на градския превоз бе пренасочван по обходни направления.

Протестиращите за следващ път обявиха, че от значително значение за хода на следствието ще е залавянето на обвинения за убийството Рангел Бизюрев, тъй като от неговите показания ще стане ясно дали задържаните братя близнаци Динкови единствено са му помагали, или са и съучастници в закононарушението.

Майката на убития юноша Атанаска Бакалова още веднъж беше измежду протестиращите и акцентира, че в наличието на юриста си към този момент се е срещнала с европейската заповед за издирването на Бизюрев.

След диалози с полицията протестиращите дадоха обещание да не пречат на придвижването и след това кръстовището беше освободено и придвижването нормализирано.
Протестиращите застанаха настрана на тротоарите и не престават да скандират.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР