Започна преминаването на студен атмосферен фронт в България.На места вече

...
Започна преминаването на студен атмосферен фронт в България.На места вече
Коментари Харесай

Обратът във времето започна мощно в България, обяви НИМХ

Започна прекосяването на леден атмосферен фронт в България.

На места към този момент духа сдържан, в Северна България и мощен вятър от запад-северозапад.

С него концентрацията на сахарски прахуляк в атмосферата ще продължи да понижава. От запад на изток ще има краткотрайни нараствания на облачността и на обособени места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 21°-22° тук-там в западните региони до 28°-29° в Югоизточна България, където към момента ще духа сдържан до мощен югозападен вятър. В София оптималната температура ще бъде към 21 градуса, съобщи Национален институт по метеорология и хидрология в meteo.bg.

Прогноза за България за 03.04.2024

Атмосферното налягане ще се намали и ще е близо до междинното за месеца.

До среднощ на обособени места към момента едва ще превалява. След среднощ облачността ще намалее до най-вече ясно време. Вятърът от запад-северозапад ще отслабне и ще бъде сдържан. Минималните температури ще бъдат сред 6° и 11°, в София – към 6°. Утре ще бъде най-вече слънчево, към и след обяд над Западна България с раздрана междинна и висока облачност. Ще духа сдържан северозападен вятър, който по здрач ще се ориентира от юг-югозапад. Максималните температури ще бъдат сред 19° и 24°, в София – към 19°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа сдържан запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 14°, на 2000 m – към 6°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево с сдържан северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 9°-12°. Вълнението на морето ще отслабне и ще бъде 1-2 бала.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР