Започна предварително разминиране на град Артемовск (с украинското име Бахмут) след

...
Започна предварително разминиране на град Артемовск (с украинското име Бахмут) след
Коментари Харесай

Пушилин съобщи, че е започнало разминирането на Бахмут

Започна авансово разминиране на град Артемовск (с украинското име Бахмут) след освобождението му, съобщи изпълняващият длъжността глава на ДНР Денис Пушилин.

„ Извършва се предварително разминиране на града “, сподели той в ефира на телевизионния канал „ Россия-24 “, оповестява ТАСС. 

Руските сили, които освободиха града, ревизират постройките за взривоопасни предмети, изясни Пушилин. " За нас е значимо да правим цялостно, подробно разминиране. Това е доста старателна и сложна работа, поради мащаба на военните дейности, които се водят там ", акцентира той.

Деник Пушилин добави, че главен приоритет е и инспекцията на всички места, където може да са останали цивилни.

На 21 май Министерството на защитата на Русия заяви, че вследствие на настъпателните дейности на щурмовите отряди на " Вагнер " с поддръжката на артилерията и авиацията на Южната група войски е приключено освобождението на Артемовск (Бахмут). Владимир Путин поздрави вагнеровците и военнослужещите от въоръжените сили на Руската федерация за освобождението на града. Според пресслужбата на Кремъл всички отличили се ще бъдат наградени с държавни награди.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР