Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на АМ

...
Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на АМ
Коментари Харесай

Започна асфалтирането на трасето между Боаза и п. в. „Дерманци“ на АМ „Хемус”

Започна полагането на първите асфалтови пластове по трасето на Автомагистрала „ Хемус " в сектора от Боаза до пътен възел „ Дерманци ", при пресичането с третокласния път ІІІ-307 Луковит - Угърчин. Това е сектор 1, с дължина 15,2 км, от поетапното създаване на 134 км от автомагистралата сред пътен възел „ Боаза " и връзката с път I-5 Русе - Велико Търново, което започва през април м. година

В момента в сектора сред Боаза и пресичането с пътя Плевен - Ловеч, което е обособено в три сектора, се правят ровове и диги, работи се по огромните уреди. В 51,5-километровата права ще има разнообразни по тип огромни транспортни уреди - виадукти, мостове, надлези и подлези.

Държавното сдружение „ Автомагистрали " ЕАД, на което е предоставено построяването на автомагистралата, работи с цялостна готовност. На доста места в сектор 1 е готова основата за пускане на асфалтови работи, а където е допустимо и според от метеорологичните условия се поставят и първите асфалтови пластове от бъдещото пътно платно на автомагистралата.

В сектор 2, с дължина 19,2 км, който е от края на п. в. „ Дерманци " до връзката с път ІІІ-3005 Радювене - Катунец, в това число и п. в. „ Каленик ", и в сектор 3, с дължина 17,08 км - от п. в. „ Каленик " до връзката с път ІІ-35 Плевен - Ловеч, и п. в. „ Плевен ", се извършват земни и пътни работи. Изпълняват се и действия по създаване на огромните уреди.



В секторите 4, 5 и 6 - от п. в. „ Плевен " до пресичането с път I-5 Русе - Велико Търново, се правят подготвителни действия по разчистване на терена и създаване на краткотрайни пътища. За последните три сектора от Автомагистрала „ Хемус " - 7, 8 и 9, които са от пресичането с пътя Русе - Велико Търново до пътен възел „ Буховци ", не престават проучвателните действия за правене на механически планове, съгласно контрактуваните периоди.

Напредва строителството и в 16,3 км сектор сред пътните възли „ Буховци " и „ Белокопитово " на територията на областите Шумен и Търговище. Очаква се правата да бъде приключена през първото шестмесечие на 2021 година Цялостното създаване на Автомагистрала „ Хемус " до 2024 година е главен приоритет в Управленската стратегия на държавното управление, защото бъдещето на Северна България и модернизирането на района е обвързвано със строителството на автомагистралата и обезпечаването на бърза и безвредна пътна връзка. Автомагистралата ще свързва София с Варна и ще дублира първокласните пътища Е70 от Варна до Шумен, Е772 от Шумен до Ябланица и Е83 от Ябланица до София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР