Започна почистването на река Стряма в района на село Трилистник.

...
Започна почистването на река Стряма в района на село Трилистник.
Коментари Харесай

Започна почистването на река Стряма в района на село Трилистник

Започна почистването на река Стряма в региона на село Трилистник. При последното наводняване през есента на предходната година 112 къщи бяха наранени, а няколко фамилии изгубиха домовете си.

В рамките на идващия месец два багера и един булдозер би трябвало да разчистят от саморасли дървета терен от към 1,3 км от двата бряга на реката.

Кметът на селото от дълго време алармира институциите за потребността от разчистване на реката. Последното разчистване е било преди повече от 10 години. Вчера локални поданици излязоха на митинг с искане за незабавно разчистване и уширяване на коритото на реката.

От " Напоителни системи " се надяват да получат спомагателна техника.

" При с. Трилистник дигите са здрави, колкото и да са остарели и неподдържани. В момента тук казусът е от развитата гъста саморасла растителност вътре в коритото. Тя може при изобилен дъжд да аргументи високи води, които да прелеят. Сега чакаме прекачване на спомагателна техника и от други клонове на " Напоителни системи ", защото нашата е остаряла и амортизирана ", съобщи инж. Никола Кърнолски, Напоителни системи - Пловдив.

След като завърши с почистването на река Стряма в региона на Трилистник, техниката ще се реалокира в региона на с. Войнягово.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР