Започна плановият годишен ремонт на Шести блок на АЕЦ "Козлодуй,

...
Започна плановият годишен ремонт на Шести блок на АЕЦ "Козлодуй,
Коментари Харесай

Започна плановият годишен ремонт на Шести блок на АЕЦ Козлодуй

Започна плановият годишен ремонт на Шести блок на АЕЦ "Козлодуй, който е планувано да продължи до началото на ноември, оповестиха от осведомителния център на атомната централа.

В този интервал ще бъдат осъществени нужните ремонтни действия на оборудванията, както и превантивно техническо обслужване, които да обезпечат безвредната и надеждна работа на оборудването и системите на блока, се показва в известието.

Ще продължи осъществяването на плануваните ограничения, свързани с дълготрайната употреба. Реакторът ще бъде презареден със свежо нуклеарно гориво за идната 27-ма горивна акция.

За дванайсетте месеца на приключилата 26-та горивна акция Шести блок е създал над 8,2 милиарда киловатчаса електрическа енергия, допълват от централата.

При осъществяването на плануваните действия по време на ремонтната акция е основана организация за прецизно използване на въведените противоепидемични ограничения за ограничение на разпространяването на Covid-19, прецизират от АЕЦ.

Целта е запазване на здравето на работещите, обезпечаване на безвредната употреба на нуклеарните мощности и гарантиране на надеждни и постоянни енергийни доставки по време на идния есенно-зимен интервал.

Другият нуклеарен енергоблок на АЕЦ "Козлодуй " - Пети, работи според планувания график за електропроизводство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР