Започна първото редовно заседание на новото-старо служебно правителство на Гълъб

...
Започна първото редовно заседание на новото-старо служебно правителство на Гълъб
Коментари Харесай

Гълъб Донев“ 2 с първа спявка

Започна първото постоянно съвещание на новото-старо служебно държавно управление на Гълъб Донев. Проектът на дневен ред включва 11 точки, които кабинетът ще подложи на разискване и гласоподаване.

Премиерът и министрите се събират за повторно в Министерския съвет, откакто на 3 февруари, ден след указа на президента Румен Радев за назначението им, заседаваха изключително, с цел да обсъдят и одобряват план-сметката по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители, планувани за 2 април 2023 година.

Днешният дневен ред включва план на решение за разрешаване на транспортен съд на Румъния да навлезе в териториалните води на България, както и разрешаване присъединяване на контингент от Въоръжените сили на България в състава на многонационалния батальон на EUFOR във военната интервенция на Европейски Съюз в Босна и Херцеговина.

Проект на разпореждане за установяване на детайлни правила за даване на безплатна финансова помощ по стратегиите, финансирани от Европейските фондове при споделено ръководство за програмен интервал 2021 – 2027, също е част от дневния ред на кабинета.

Днешното съвещание стартира със забавяне поради присъединяване на служебния министър председател Гълъб Донев в единайсетия конгрес на КТ “Подкрепа ”.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР