Започна първото петчасово всекидневно хуманитарно примирие в сирийския район Източна

...
Започна първото петчасово всекидневно хуманитарно примирие в сирийския район Източна
Коментари Харесай

Започна първото петчасово всекидневно примирие в сирийския район Източна Гута

Започна първото петчасово ежедневно филантропично помирение в сирийския регион Източна Гута по самодейност на Русия. Нощта в последния бастион на сирийските бунтовници в региона на столицата Дамаск е минала като цяло умерено, предадоха международните организации, като се позоваха на Сирийския център за наблюдаване на правата на индивида.

По-рано съветското министерство на защитата разгласи, че всеки ден в Източна Гута ще има преустановяване на огъня сред 9 и 14 ч. българско време. Ще бъде основан филантропичен кулоар, който да разреши на цивилните да изоставен региона.

Наблюдателният център - неправителствена мониторингова организация, която работи във Англия и разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия - заяви, че нощта в Източна Гута като цяло е минала умерено. Тази констатация бе доказана от сътрудник на Франс прес в Дума - най-големия град в бунтовническия анклав.

Дума е била подложена на къс артилерийски обстрел тъкмо преди влизането в действие на петчасовото преустановяване на огъня, добави наблюдателният център.

В събота Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри резолюция, настояваща за неотложно 30-дневно филантропично помирение в Сирия. То обаче не важи за терористични групировки като някогашния клон на "Ал Кайда Джебхат ан Нусра " (Фронт на победата) и "Ислямска страна " (ИД).

Според интерпретацията на Русия и Иран, главните съдружници на сирийския президент Башар Асад, примирието не се отнася и за водещите размирен фракции в Източна Гута. Това са ислямистките групировки Джаиш ал Ислам (Армия на исляма) и Файлак ар Рахман (Легион на Всемилостивия).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР