Започна операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор

...
Започна операцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор
Коментари Харесай

Започна спасителна операция за бедстващите в пещера деца

Започна интервенцията по изваждането на 12-те деца и техния треньор по футбол от пещерата в Тайланд, където са блокирани от 23 юни, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на международните организации.

„ Днес е огромният ден. Момчетата са подготвени да посрещнат всички провокации ”, разгласи губернаторът на провинция Чианг Раи Наронгсак Осатанакорн. Той дава отговор за спешния щаб.

За операцията ще оказват помощ 13 задгранични водолази, пет тайландски водолази, пет морски пехотинци, оповестява Ройтерс. Тя обаче може да отнеме 3-4 дни. Но може и още през днешния ден в 21 ч. локално време (10 ч. източноамериканско време, 17 ч. българско време) да бъде изваден някой, сподели ръководителят на избавителните действия.

Момчетата ще бъдат изваждани поетапно, като всяко едно ще е придружавано от двама водолази.

Единственият метод за изваждането им е през тъмни и тесни пасажи, цялостни с тиня и вода и със мощни течения и дефицит на О2. Момчетата и техният треньор са подготвени да се гмуркат.

Вчера губернаторът Наронгсак Осатанакорн сподели, че в този момент изискванията за изваждането на групата са най-подходящи – равнището на водата в пещерата е спаднало през последните дни и времето е удобно. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР