Започна официалното посещение на министър-председателя Кирил Петков във Ватикана и

...
Започна официалното посещение на министър-председателя Кирил Петков във Ватикана и
Коментари Харесай

Кирил Петков положи венец пред паметника на Капитан Петко войвода в Рим

Започна формалното посещаване на министър-председателя Кирил Петков във Ватикана и Италианската република, заяви държавната пресслужба. При идването си, в Рим министър председателят сервира венец на бюст-паметника на популярния български бунтовник и бунтовник Капитан Петко челник. Скулптурата е издигната на Хълма на гарибалдийците, паралелно с други велики италиански революционери.

На хълма Джаниколо наоколо до паметника на Капитан Петко челник има паметна плоча, на която е написано: " В памет на българите-гарибалдийци, които със мъжество и подвиг се биха за свободата, единението и независимостта на Италия. От признателна Италия. "

Утре, във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност – 24 май, министър председателят и ръководената от него публична делегация ще бъдат признати на визита от главата на Римокатолическата черква и ще се поклонят пред светите за българите места в Рим.

Визитата съставлява оказване на внимание от главата на Римокатолическата черква към българската страна и българския народ. Същевременно това е самопризнание за огромния принос на светите братя Кирил и Методий за международната просвета и нематериалност.

През 1980 година папа Йоан Павел II афишира двамата светци за съпокровители на Европа. С този акт папата славянин отваря необятно тематиката за единството на европейския континент, в който славянските нации имат своето почтено място.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР