Започна официалното посещение на министър-председателя Кирил Петков в Сърбия, което

...
Започна официалното посещение на министър-председателя Кирил Петков в Сърбия, което
Коментари Харесай

Започна визитата на премиера Кирил Петков в Сърбия

Започна формалното посещаване на министър-председателя Кирил Петков в Сърбия, което е по покана на сътрудника му Ана Бърнабич. Очаква се във фокуса на диалозите да са тематиките за европейската интеграция на Сърбия и района на Западните Балкани, двустранните връзки, енергийното съдействие, инфраструктурата и стопански въпроси от съвместен интерес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Посещението на Кирил Петков в Белград стартира със среща със сръбския президент Александър Вучич.

След това стартира и формалната гала по посрещането на българския министър председател.

Министър-председателите Кирил Петков и Ана Бърнабич ще имат среща "на четири очи ", след което ще се състоят пленарните диалози сред двете публични делегации.

Предвидени са изказвания на двамата министър-председатели. По-късно българският министър председател ще беседва и с ръководителя на Народната скупщина Ивица Дачич.

Във водената от премиера Петков делегация са министърът на енергетиката Александър Николов, началникът на политическия кабинет на министър-председателя Лена Бориславова и заместник-министърът на външните работи Васил Георгиев. В рамките на визитата министър Николов ще има среща със сръбския вицепремиер и министър на минната индустрия и енергетиката Зорана Михайлович.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР