Започна обновяване на четири детски площадки в гр. Мездра. При

...
Започна обновяване на четири детски площадки в гр. Мездра. При
Коментари Харесай

Започна обновяване на четири детски площадки в гр. Мездра

Започна възобновяване на четири детски площадки в гр. Мездра. При сложна инспекция, осъществена от експерти от общинска техническата работа, е открито, че тези обекти са в най-лошо положение.

До края на годината ще бъдат реконструирани детските площадки на ул. „ Георги Кирков “ зад Младежкия дом, на ул. „ Янко Сакъзов “ в междублоковото пространство при бл. „ Химик “ №1 и №3, на ул. „ Христо Ботев “ в междублоковото пространство против „ Хемус-М “ и на ул. „ Христо Ботев “ при Енергото.

На четирите детски площадки ще бъдат инсталирани комбинирани уреди за игра навън, създадени от водеща българска компания. Те са предопределени за прилагане от деца на възраст от 3 до 12 години.

Детските площадки ще бъдат оборудвани с ударопоглъщаща каучукова настилка и ще дават отговор на нормативните условия за сигурност. Гаранционният период на оборудванията е 5 години.

В момента чиновници на Общинско дружество „ Чистота “ изливат бетоновите основи на детските площади. За по-голяма сигурност на децата, две от площадките ще бъдат оградени с дървена ограда в ярки тонове.

Средствата за възобновяване на четирите детски площадки - в размер на 35 000 лева, са заложени от Община Мездра в Инвестиционната стратегия на Бюджет 2022. Догодина обновяването на детските площадки на територията на града и в съставните села на общината ще продължи.

Община Мездра моли към жителите за по-отговорно отношение при прилагане на оборудванията за игра, за тяхното запазване, както и за поддържане на детските площадки в чист и привлекателен тип.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР