Започна новият политически сезон в парламента. Народните представители се върнаха

...
Започна новият политически сезон в парламента. Народните представители се върнаха
Коментари Харесай

Започна новият политически сезон в парламента и заваляха нови обещания

Започна новият политически сезон в Народното събрание. Народните представители се върнаха от едномесечна почивка и започнаха да дават нови обещания от парламентарната естрада.
 
Какви ще са упоритостите на ГЕРБ през тази парламентарна сесия и какво дадоха обещание да свършат?
 
" Най-масови са публичните упования за положително антикорупционно законодателство и за работещ антикорупционен правилник. Ето за какво сме длъжни до края на годината да приемем новия антикорупционен закон. Това ще бъде доста значим знак към обществото. Отсега сме наясно обаче, че контролът по осъществяването му става все по-голямо предизвикателство пред законодателя ", сподели ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
 Цветан Цветанов парламент БГНЕС
Край на ваканцията, депутатите се връщат на работа
 
" Новият антикорупционен закон ще сплоти съществуващите фрагментирани законови актове и от него ще последва основаването на обединен антикорупционен орган на основата на комисията за лишаване на нелегално добито имущество. Така ще подобрим взаимоотношението сред институциите и притиводействията на корупцията ", добави той.
 
" Ще вървим към по-справедливо, бързо и дейно правораздаване. Различни детайли от правната система ще бъдат усъвършенствани, ще се извършват рекомендациите, направени с отчета по механизма на съдействие и оценка. Наказателната политика следва да се осъвремени посредством приемане на нов углавен кодекс. В края на 2018 година би трябвало да е реалност и работещо електронно държавно управление. Укрепването на публичния ред и сигурност ще е измежду законодателните ни цели, ще търсим трайни и положителни решения за недопускане и връщане на нелегално пребиваващи чужденци у нас ", сподели още Цветанов.

Междувременно понижаване на бедността и битка с корупцията - за това пък ще работят народните представители от Българска социалистическа партия през новия политически сезон в Народното събрание. Това даде обещание от парламентарната естрада водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
 
" Поставяме си една стратегическа цел - това е понижаване на бедността и увеличение на приходите. Много години наред разнообразни държавни управления и политически сили вършат промени за възстановяване на виталния стандарт. Но обстоятелствата демонстрират, че тези проблеми стават нерешени, тъй като през днешния ден към този момент имаме и работещи небогати. Един на всеки 10. Имаме небогати пенсионери, небогати млади фамилии. Близо 2 млн. българи живеят на прага на бедността ", сподели Нинова и начерта задачите и цели на партията:
 
" За нас това е стратегическа цел, която желаеме и мислим да реализираме с три средства и три основни политики. Първата, обучение и наука; втората, стопанска система и произвеждане и трета - битка с паралелната страна и корупцията ", добави още водачът на социалистите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР