Започна новата пленарна сесия на 49-ото Народно събрание. По традиция

...
Започна новата пленарна сесия на 49-ото Народно събрание. По традиция
Коментари Харесай

Старт на новия политически сезон: Какви са приоритетите на депутатите

Започна новата пленарна сесия на 49-ото Народно заседание. По традиция съвещанието започва с заявления от името на парламентарните групи.Чрез тях депутатите дефинираха целите си през новиясезон.

От ръководещото болшинство показаха накъде би трябвало да бъдат ориентирани напъните им - към редица промени в законодателството, нужни за наваксването по Плана за възобновяване и резистентност, промени в Конституцията, бюджетът за идната година, приемането в Шенген, Еврозоната и други

Депутатите прекрачиха прага на някогашния Партиен дом. Председателят на Народното събрание Росен Желязков разгласи началото на съвещанието и народните представители започнаха работа.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасованапомни, че единствената причина през днешния ден да има е държавно управление е това, че от партията на Борисов са сложили тяснопартийните си ползи на втори проект.

Съпредседателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България ” Атанас Атанасовизтъкна, че кабинетът „ Денков-Габриел “ е основан като „ кардинално под напрежение компромис “, чиято цел е да възвърне парламентарната република, с цел да се прекъсне дълго траялата служебна власт. Атанасов маркира и чукащите локални избори.

Председателят на „ Възраждане ” Костадин Костадиновобърна внимание на частен случай, останал прикрит от обществеността, който по думите му е знаменателен за метода, по който България се развива последните 34 години.

Той посочи, през днешния ден един българин – Милан Димитров, ще бъде съден в Гърция за екстрадиция в Съединени американски щати по обвиняване, че е осъществявал търговия, с която е нарушавал глобите на Съединени американски щати против Русия. По думите му за това няма доказателства и попита къде е страната. Костадинов посочи, че ръководещите настойчиво не престават да чертаят разграничителни линии в обществото.

Според водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъдържавата се разминава с интензивността на хората, митингите го потвърждават. Той насочи апел политиците да проявят отговорност, да работят за хората и България.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова,изтъкна, че държавно управление „ Денков-Габриел ” е на задкулисието и сделките, на дълбоката страна и на персоналните партийни ползи. Тя означи, че Бойко Борисов самичък е признал, че ПП-ДБ, ГЕРБ и Алексей Петров са договаряли държавно управление. По думитеѝкабинетът не се движи от ползите на България и европейскотоѝбъдеще.

Нинова добави, че ръководещото болшинство е демонстрирало законодателна отпадналост и правна неначетеност, като уточни приемането на закони, които е трябвало да бъдат променяни незабавно по-късно – законът за правосъдната власт, за домашното принуждение, за придвижване по пътищата.

Въпреки това Нинова прикани да не се отстранява служебния кабинет от Конституцията, а да го реформира рационално.

Тошко Йорданов от „ Има подобен Народ ”определи днешния ден като срамен. По думите му Народното събрание стартира работа в централата на Българска комунистическа партия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР