Започна най-мащабното в света изследване за потенциална ваксина срещу COVID-19.

...
Започна най-мащабното в света изследване за потенциална ваксина срещу COVID-19.
Коментари Харесай

Хиляди хора се включват в тестването на ваксина срещу COVID-19

 Започна най-мащабното в света проучване за евентуална ваксина против COVID-19. Първите от общо 30 000 доброволци одобряват доза от евентуалната ваксина, създадена от американската компания " Модърна " с поддръжката на Вашингтон.

Ваксината е една от няколко претенденти, разработвани по света, която навлезе в последна фаза на клинични тествания, а точно тестването върху хора. Няма гаранция, че опитът ще защищава от новия ковид, показва " Асошиейтед прес ".

Доброволците няма да знаят дали получават ваксина или плацебо. След две дози учените деликатно ще наблюдават в коя от двете тестови групи ще има повече инфекции, изключително в региони, където вирусът към момента се популяризира неконтролируемо.

Други пробни ваксини, създадени в Китай и от английския Оксфордски университет, също навлязоха във крайна фаза на тествания върху хора в Бразилия и други страни, мощно наранени от ковид.

В Съединени американски щати обаче има условие имунизациите да минават тествания в страната, в случай че ще се ползват на територията ѝ. Затова всеки месец до есента финансираната от държавното управление Мрежа за предварителна защита на COVID-19 ще организира ново изследване на евентуална ваксина, всяко от тях върху 30 000 доброволци.

През август е очакван тест на имунизацията на университета Оксфорд, през септември - на претендента на " Джонсън енд Джонсън " и през октомври - на " Новавакс ". " Пфайцър " приготвя свое проучване през лятото.

Обикновено за създаването на нова ваксина са нужни години, само че в този момент учените слагат върхове по конкуренция с времето, със съзнанието, че имунизирането е огромната вяра на човечеството против пандемията.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР